Extra informatie
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen makkelijk om zelf iets lekkers te bakken. Met Koopmans mix voor hartige taart maak je heel eenvoudig de lekkerste hartige taarten met brosse bodem. Kies zelf je favoriete verse ingredienten uit en varieer met verschillende soorten vis, vlees, groente en kaas. Met deze taart maak je het direct gezellig in huis!
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bakken:
Voorbereiden: 30 min Baktijd: 35 min Elektrisch oven: 200°C / Heteluchtoven: 180°C / Gasoven: stand 4-5 BENODIGDHEDEN 1 pak Koopmans Hartige taart DE BODEM 45 g (6 el) olijfolie 80 ml water DE SAUS 75 g gerapste kaas 150 ml melk 3 eieren (M) DE VULLING Naar keuze bijv. 250 g champignons, 450g broccoli en 1 ui (75g) KEUKENGEREI Springvorm of ovenschaal van Ø22-25 cm Mixer met deeghaken en gardes Beslagkom VOORBEREIDEN 1. Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor. DE BODEM 2. Doe de bodemmix, 80 ml water en 45 g (6 el) olijfolie in een beslagkom (afwegen is nauwkeuriger). 3. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. 4. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten staan bij kamertemperatuur. 5. Bekleed een ingevette springvorm of ovenschaal met een dun laagje deeg. DE VULLING 6. Verhit wat olie in een koekenpan en bak eerst de voorgesneden ui. Bak vervolgens de voorgesneden champignons mee. Voeg als laatste de broccoliroosjes (in kleine stukjes) toe. 7. Giet het vocht af en verdeel de vulling over de deegbodem. DE SAUS 8. Doe 150 ml melk, 3 eieren en de sausmix in een hoge beslagkom. 9. Klop het geheel 2 minuten met de mixer met garden op de hoogste snelheid en giet het over de taartvulling. Strooi de 75 gram geraspte kaas over de hartige taart. OVEN 10. Bak de hartige taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin.
Bereiding
Voorbereiden: 30 min Baktijd: 35 min Elektrisch oven: 200°C / Heteluchtoven: 180°C / Gasoven: stand 4-5 BENODIGDHEDEN 1 pak Koopmans Hartige taart DE BODEM 45 g (6 el) olijfolie 80 ml water DE SAUS 75 g gerapste kaas 150 ml melk 3 eieren (M) DE VULLING Naar keuze bijv. 250 g champignons, 450g broccoli en 1 ui (75g) KEUKENGEREI Springvorm of ovenschaal van Ø22-25 cm Mixer met deeghaken en gardes Beslagkom VOORBEREIDEN 1. Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor. DE BODEM 2. Doe de bodemmix, 80 ml water en 45 g (6 el) olijfolie in een beslagkom (afwegen is nauwkeuriger). 3. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. 4. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten staan bij kamertemperatuur. 5. Bekleed een ingevette springvorm of ovenschaal met een dun laagje deeg. DE VULLING 6. Verhit wat olie in een koekenpan en bak eerst de voorgesneden ui. Bak vervolgens de voorgesneden champignons mee. Voeg als laatste de broccoliroosjes (in kleine stukjes) toe. 7. Giet het vocht af en verdeel de vulling over de deegbodem. DE SAUS 8. Doe 150 ml melk, 3 eieren en de sausmix in een hoge beslagkom. 9. Klop het geheel 2 minuten met de mixer met garden op de hoogste snelheid en giet het over de taartvulling. Strooi de 75 gram geraspte kaas over de hartige taart. OVEN 10. Bak de hartige taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin.
Serveer suggestie
Bereidingstip: Bak je de hartige taart toch liever met boter of margarine? Voeg dan geen olijfolie toe, maar 55 g boter of margarine.
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren.
Allergieën
Bevat
Glutenbevattende granen,
Melk,
Selderij,
Tarwe,
Kan bevatten
Eieren,