Koopmans Omgekeerde appeltaart mix
2.49

Koopmans Omgekeerde appeltaart mix

330 g

Met Koopmans omgekeerde appeltaart mix maak jij zelf een heerlijke tarte tatin. Je raakt meteen ondersteboven van de brosse bodem en de gekarameliseerde appels die bovenop de taart pronken.

  • Friszoete appelvulling met een zachte, smeuige taartbodem
  • Ook lekker als dessert met een Bolletje ijs
  • Met circa 12 taartpunten ideaal voor bezoek
  • Toevoegen: 95 g boter, 2 el schenkstroop, 4 el water, 3-4 appels

Andere kochten ook

Koopmans Mix voor appeltaart € 1,55 440 g
Koopmans Mix voor appeltaart met extra deeg € 1,79 550 g
Koopmans Mix voor appelkruimeltaart € 1,99 390 g
Koopmans Omgekeerde appeltaart mix € 2,49 330 g
Koopmans Hartige taart met sausmix € 2,39 260 g

Inhoud en Gewicht

  • 330 g

Contactgegevens

Koopmans B.V.
Antwoordnummer 7204 - 3800 TE Amersfoort

Website
Koopmans.com

Extra informatie

Deze omgekeerde appeltaart van Koopmans is geinspireerd op de klassieke franse 'tarte tatin' met brosse bodem en fris-zoete gekarameliseerde appels. Deze taart ziet er indrukwekkend uit en is ook nog eens eenvoudig te maken. Vul de keuken met de geur van versgebakken appeltaart, wie houdt daar nou niet van? ook lekker als dessert met een Bolletje ijs. Wie ga jij trakteren op deze lekkernij?

Merk

Koopmans

Land van oorsprong

Nederland

Gebruik

Bakken:
Benodigdheden • 1 pak Koopmans Omgekeerde appeltaart • 95 gram boter of margarine • 2 eetlepels schenkstroop (30g) • 3 á 4 appels (700g) (bijv. Elstar of Jonagold) • 4 eetlepels water • 1 vel bakpapier Benodigdheden Springvorm Ø24 cm Mixer met garden Steelpannetje Baktemperatuur Electrische oven 180 ̊C. Heteluchtoven 170 ̊C. Voorbereiden 1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 2. Klik de ring van de springvorm vast aan de bodem. Leg daarna het bakpapier erin. Tip; vet de bakvorm licht in zodat het bakpapier goed blijft plakken. 3. Schil de appels en snijd ze in 8 partjes. 4. Smelt 20 g boter in een steelpannetje en neem de pan van het vuur. 5. Roer de gesmolten boter even door, voeg 2 volle eetlepels schenkstroop en 1 eetlepel water toe. Roer er daarna het zakje karamelsausmix door. 6. Verdeel de karamelsaus over de springvormbodem. De bodem hoeft niet helemaal bedekt te zijn. 7. Verdeel de appelpartjes over de bodem van de springvorm op de karamelsaus in een spiraalvorm. Begin in het midden. 8. Klop de resterende 75 gram boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig 9. Voeg hieraan de bodemmix en 3 eetlepels water toe. Meng alles met de mixer met garden op de middelste stand kort door elkaar tot er fijne kruimels ontstaan. 10. Verdeel deze over de appels in de springvorm en druk het daarna goed met de hand aan. 11. Plaats de taart op het rooster in de voorverwarmde oven en bak deze in ca. 40-45 minuten gaar en goudbruin. 12. Laat de omgekeerde appeltaart minimaal 30 minuten afkoelen. 13. Verwijder de rand van de springvorm en plaats een bord op de appeltaart. Draai de taart in één keer om en verwijder voorzichtig het bakpapiertje.

Bereiding

Benodigdheden • 1 pak Koopmans Omgekeerde appeltaart • 95 gram boter of margarine • 2 eetlepels schenkstroop (30g) • 3 á 4 appels (700g) (bijv. Elstar of Jonagold) • 4 eetlepels water • 1 vel bakpapier Benodigdheden Springvorm Ø24 cm Mixer met garden Steelpannetje Baktemperatuur Electrische oven 180 ̊C. Heteluchtoven 170 ̊C. Voorbereiden 1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 2. Klik de ring van de springvorm vast aan de bodem. Leg daarna het bakpapier erin. Tip; vet de bakvorm licht in zodat het bakpapier goed blijft plakken. 3. Schil de appels en snijd ze in 8 partjes. 4. Smelt 20 g boter in een steelpannetje en neem de pan van het vuur. 5. Roer de gesmolten boter even door, voeg 2 volle eetlepels schenkstroop en 1 eetlepel water toe. Roer er daarna het zakje karamelsausmix door. 6. Verdeel de karamelsaus over de springvormbodem. De bodem hoeft niet helemaal bedekt te zijn. 7. Verdeel de appelpartjes over de bodem van de springvorm op de karamelsaus in een spiraalvorm. Begin in het midden. 8. Klop de resterende 75 gram boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig 9. Voeg hieraan de bodemmix en 3 eetlepels water toe. Meng alles met de mixer met garden op de middelste stand kort door elkaar tot er fijne kruimels ontstaan. 10. Verdeel deze over de appels in de springvorm en druk het daarna goed met de hand aan. 11. Plaats de taart op het rooster in de voorverwarmde oven en bak deze in ca. 40-45 minuten gaar en goudbruin. 12. Laat de omgekeerde appeltaart minimaal 30 minuten afkoelen. 13. Verwijder de rand van de springvorm en plaats een bord op de appeltaart. Draai de taart in één keer om en verwijder voorzichtig het bakpapiertje.

Bewaaradvies

Koel en droog bewaren.

Allergieën

Bevat
Glutenbevattende granen, Melk, Tarwe,

Kan bevatten
Eieren,

Voedingswaarden

Soortper 100 Gram
Energie947 kJ (225 kcal)
Vet7.6 Gram
waarvan verzadigd4.9 Gram
Koolhydraten37 Gram
waarvan suikers24 Gram
Voedingsvezel1.6 Gram
Eiwitten1.9 Gram
Zout0.3 Gram
Winkelmandje 0 Totaal € 0,00
Product Aantal Prijs Subtotaal
Subtotaal € 0,00
Bonuskorting
Bonuskorting € 0,00
Overige
Totaal door u te betalen € 0,00
Product Prijs
Bonuskorting
Overige
Subtotaal € 0,00
Bonuskorting € 0,00
Totaal door u te betalen € 0,00

Winkelmandje


Je winkelmandje is nog leeg

Start met bestellen
Venster sluiten