Extra informatie
Appelkruimeltaart, wie houdt daar nou niet van? of je nu een ervaren bakker bent of het juist leuk vindt om eens samen met de kinderen aan de slag te gaan, met deze bakmix van Koopmans zet je altijd iets bijzonders op tafel. Serveer de taart als dessert na een gezellige maaltijd, bij de koffie tijdens een verjaardagsfeest, of gewoon als een extraatje op een gewone dag.
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Meerdere bereidingsinstructies, zie etiket:
Benodigdheden: - 1 pak Koopmans Appelkruimeltaart - 100 g koude roomboter of margarine - 1 ei (M) - 850 g appels (circa 5 stuks, bijv. Elstar of Jonagold) - 50 g rozijnen - 20 g suiker - 3 theelepels kaneel. Keukengerei - Springvorm doorsnee 24 cm - Mixer met gardes Bereidingstijd Bereiding: ± 35 minuten Baktijd: 40-50 minuten Oventemperatuur Elektrische oven: 180°C Hetelucht oven: 165°C Gasoven stand: 3-4 Meest geschikte ovenstand: Elektrische oven. Voorbereiden 1. Wel de 50g rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog. 2. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 3. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). Bereid het deeg 4. Snijd de 100g boter in dobbelsteentjes en doe deze in een kom. 5. Voeg de mix toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg. 6. Voeg het ei toe en meng het deeg nog even kort. 7. Zet het deeg in de koelkast. Bereid de vulling 8. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. 9. Meng de appelblokjes met 20g suiker, 2 à 3 theelepels kaneel en de rozijnen. 10. Doe 3/4 van het kruimeldeeg in de springvorm, druk het licht aan en vorm een opstaande rand van circa 3 cm. 11. Verdeel het appelmengsel over de vorm en strooi het resterende kruimeldeeg over de vulling. Bakken 12. Bak de appelkruimeltaart in 40-50 minuten gaar en goudbruin. 13. Laat de appelkruimeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
Bereiding
Benodigdheden: - 1 pak Koopmans Appelkruimeltaart - 100 g koude roomboter of margarine - 1 ei (M) - 850 g appels (circa 5 stuks, bijv. Elstar of Jonagold) - 50 g rozijnen - 20 g suiker - 3 theelepels kaneel. Keukengerei - Springvorm doorsnee 24 cm - Mixer met gardes Bereidingstijd Bereiding: ± 35 minuten Baktijd: 40-50 minuten Oventemperatuur Elektrische oven: 180°C Hetelucht oven: 165°C Gasoven stand: 3-4 Meest geschikte ovenstand: Elektrische oven. Voorbereiden 1. Wel de 50g rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog. 2. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 3. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). Bereid het deeg 4. Snijd de 100g boter in dobbelsteentjes en doe deze in een kom. 5. Voeg de mix toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg. 6. Voeg het ei toe en meng het deeg nog even kort. 7. Zet het deeg in de koelkast. Bereid de vulling 8. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. 9. Meng de appelblokjes met 20g suiker, 2 à 3 theelepels kaneel en de rozijnen. 10. Doe 3/4 van het kruimeldeeg in de springvorm, druk het licht aan en vorm een opstaande rand van circa 3 cm. 11. Verdeel het appelmengsel over de vorm en strooi het resterende kruimeldeeg over de vulling. Bakken 12. Bak de appelkruimeltaart in 40-50 minuten gaar en goudbruin. 13. Laat de appelkruimeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren.
Allergieën
Bevat
Glutenbevattende granen,
Melk,
Tarwe,
Kan bevatten
Eieren,
Melk,