Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
Inhoud pakket:
1 mini bloemkool
1 winterpeen
1 rode paprika
2 tomaten
1 rode ui
1 rode peper
1 limoen
zakje kruidenpasta
pakje kokosmelk
Zelf toevoegen:
300 g (volkoren basmati)rijst
300 g kip(dij)filet in blokjes
2 el zonnebloemolie
Bereiden:
1. Maak de groente en het fruit schoon. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, snijd de winterpeen in blokjes, snijd de paprika en tomaten in grove stukken en pel en snipper de ui.
2. Halveer de rode peper, verwijder eventueel de zaadjes en hak de peper fijn. Pers de limoen.
3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit de zonnebloemolie in een ruime hapjes- of braadpan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Voeg de ui toe en bak 2 minuten mee op middelhoge temperatuur.
5. Voeg de groente en naar smaak rode peper toe en roerbak het geheel 4 minuten op hoge temperatuur.
6. Voeg de kruidenpasta toe en bak 2 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en stoof het gerecht afgedekt op lage temperatuur in 10 minuten gaar. Het kan voorkomen dat de kokosmelk minder vloeibaar is dan normaal, dit is een natuurlijke eigenschap van de kokosmelk en heeft geen effect op de kwaliteit. De kokosmelk wordt weer vloeibaar door deze door het gerecht te roeren en te verwarmen. Voeg naar smaak het limoensap toe. Serveer de curry met de rijst.
TIP: Bestrooi de curry voor het serveren met 15 g fijngehakte koriander. Serveer de curry met naanbrood.
VEGATIP: Vervang de kipfilet door 2 in stukjes gesneden en gebakken aubergines.
Bereiding
Inhoud pakket:
1 mini bloemkool
1 winterpeen
1 rode paprika
2 tomaten
1 rode ui
1 rode peper
1 limoen
zakje kruidenpasta
pakje kokosmelk
Zelf toevoegen:
300 g (volkoren basmati)rijst
300 g kip(dij)filet in blokjes
2 el zonnebloemolie
Bereiden:
1. Maak de groente en het fruit schoon. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, snijd de winterpeen in blokjes, snijd de paprika en tomaten in grove stukken en pel en snipper de ui.
2. Halveer de rode peper, verwijder eventueel de zaadjes en hak de peper fijn. Pers de limoen.
3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit de zonnebloemolie in een ruime hapjes- of braadpan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Voeg de ui toe en bak 2 minuten mee op middelhoge temperatuur.
5. Voeg de groente en naar smaak rode peper toe en roerbak het geheel 4 minuten op hoge temperatuur.
6. Voeg de kruidenpasta toe en bak 2 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en stoof het gerecht afgedekt op lage temperatuur in 10 minuten gaar. Het kan voorkomen dat de kokosmelk minder vloeibaar is dan normaal, dit is een natuurlijke eigenschap van de kokosmelk en heeft geen effect op de kwaliteit. De kokosmelk wordt weer vloeibaar door deze door het gerecht te roeren en te verwarmen. Voeg naar smaak het limoensap toe. Serveer de curry met de rijst.
TIP: Bestrooi de curry voor het serveren met 15 g fijngehakte koriander. Serveer de curry met naanbrood.
VEGATIP: Vervang de kipfilet door 2 in stukjes gesneden en gebakken aubergines.
Bewaaradvies
Ten minste houdbaar tot en met: zie bovenzijde. Vaak goed na deze datum. Kijk, ruik en proef. Na aankoop bewaren in de koelkast.
Allergieën
Vrij van
Amandel,
Cashewnoot,
Eieren,
Gerst,
Glutenbevattende Granen,
Haver,
Hazelnoot,
Khorasantarwe,
Lactose,
Lupine,
Macadamianoot,
Melk,
Mosterd,
Noten,
Paranoot,
Pecannoot,
Pinda's,
Pistachenoot,
Rogge,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Soja,
Spelt,
Sulfieten,
Tarwe,
Vis,
Walnoot,
Weekdieren,