Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
Inhoud pakket:
zakje sperziebonen
1 rode paprika
3 winterpenen
1 prei
2 uien
3 knoflooktenen
1 rode peper
2 stukjes gember
1 limoen
zakje pinda's
zakje kruidenmix
Bereiden:
1. Maak de groente en het fruit schoon. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd in stukjes. Snijd de paprika en winterpeen in stukjes en de prei in halve ringen. Pel de ui en knoflook en snijd in grove stukken. Snijd de peper in de lengte doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd fijn. Schil de gember dun en hak grof. Pers de limoen uit en hak de pinda’s grof. Snijd de kipfilet in blokjes.
2. Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Pureer de ui, knoflook en gember met 1 eetlepel olie met behulp van een keukenmachine of staafmixer.
4. Verhit 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan en bak hierin het gepureerde mengsel 3 minuten op hoge temperatuur.
5. Voeg de kipfilet toe en bak 3 minuten op hoge temperatuur.
6. Voeg de sperziebonen, wortel, paprika, prei, kruidenmix en naar smaak peper toe en bak 2 minuten op hoge temperatuur.
7. Voeg 200 ml water toe, breng aan de kook en laat 12-15 minuten zachtjes pruttelen op middelhoge temperatuur.
8. Klop ondertussen de eieren los met 1 eetlepel water. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op hoge temperatuur en bak hierin het ei in 1-2 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Snijd in reepjes.
9. Giet heet water over de gekookte noedels, laat goed uitlekken en meng de noedels met het groentemengsel. Voeg naar smaak limoensap toe.
10. Bestrooi met de gehakte pinda’s en de reepjes gebakken ei.
TIP: Bestrooi voor serveren met gebakken uitjes en bosui. VEGATIP: Vervang de kip door 250 g blokjes tempeh.
Bereiding
Inhoud pakket:
zakje sperziebonen
1 rode paprika
3 winterpenen
1 prei
2 uien
3 knoflooktenen
1 rode peper
2 stukjes gember
1 limoen
zakje pinda's
zakje kruidenmix
Bereiden:
1. Maak de groente en het fruit schoon. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd in stukjes. Snijd de paprika en winterpeen in stukjes en de prei in halve ringen. Pel de ui en knoflook en snijd in grove stukken. Snijd de peper in de lengte doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd fijn. Schil de gember dun en hak grof. Pers de limoen uit en hak de pinda’s grof. Snijd de kipfilet in blokjes.
2. Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Pureer de ui, knoflook en gember met 1 eetlepel olie met behulp van een keukenmachine of staafmixer.
4. Verhit 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan en bak hierin het gepureerde mengsel 3 minuten op hoge temperatuur.
5. Voeg de kipfilet toe en bak 3 minuten op hoge temperatuur.
6. Voeg de sperziebonen, wortel, paprika, prei, kruidenmix en naar smaak peper toe en bak 2 minuten op hoge temperatuur.
7. Voeg 200 ml water toe, breng aan de kook en laat 12-15 minuten zachtjes pruttelen op middelhoge temperatuur.
8. Klop ondertussen de eieren los met 1 eetlepel water. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op hoge temperatuur en bak hierin het ei in 1-2 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Snijd in reepjes.
9. Giet heet water over de gekookte noedels, laat goed uitlekken en meng de noedels met het groentemengsel. Voeg naar smaak limoensap toe.
10. Bestrooi met de gehakte pinda’s en de reepjes gebakken ei.
TIP: Bestrooi voor serveren met gebakken uitjes en bosui. VEGATIP: Vervang de kip door 250 g blokjes tempeh.
Bewaaradvies
Ten minste houdbaar tot en met: zie bovenzijde. Vaak goed na deze datum. Kijk, ruik en proef. Na aankoop bewaren in de koelkast.