Gebruik
Bereid:
Recept met lekker veel groente
Boodschappenlijstje
- 225 g kipfilet(blokjes)
- 450 g bami groente
- 1 komkommer
- Olie
Zo maak je 't
1. Meng de sausmix met 2 el olie en marineer hierin de kipfiletblokjes ca. 10 min. Snij de komkommer in dunne plakjes.
2. Kook ondertussen de mie in ruim kokend water in 10 min. gaar. Giet de mie af en spoel koud af.
3. Verhit 1 el olie in een koekenpan en roerbak de kipfiletblokjes goudbruin en gaar. Voeg 200 ml water toe, breng aan de kook en laat de saus ca. 4 min. doorkoken tot sausdikte.
4. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de bami groente ca. 4 min. Voeg de gekookte mie en kruidenmix toe en verwarm het geheel nog ca. 2 min.
5. Meng 3 el olie en 3 el water met de dressingmix. Schep de dressing door de plakjes komkommer.
6. Serveer de saus over de mie en de komkommersalade apart.
Lekker variëren
Tip van De Vegetarische Slager:
Vervang de kipfilet door 1 bakje Kipstuckjes. In stap 3, bak de Kipstuckjes kort goudbruin, deze zijn al gaar.
Tip van de groentenboer:
Vervang de kipfilet door 1 bakje Kipstuckjes. In stap 3, bak de Kipstuckjes kort goudbruin, deze zijn al gaar. Vervang in het recept de kipfilet door 150 g plakjes oesterzwammen en 100 g
edamame bonen. Voeg de bonen aan het einde van stap 3 toe.
Variatietip:
Voeg een omelet van 2 eieren toe.
Bereiding
Recept met lekker veel groente
Boodschappenlijstje
- 225 g kipfilet(blokjes)
- 450 g bami groente
- 1 komkommer
- Olie
Zo maak je 't
1. Meng de sausmix met 2 el olie en marineer hierin de kipfiletblokjes ca. 10 min. Snij de komkommer in dunne plakjes.
2. Kook ondertussen de mie in ruim kokend water in 10 min. gaar. Giet de mie af en spoel koud af.
3. Verhit 1 el olie in een koekenpan en roerbak de kipfiletblokjes goudbruin en gaar. Voeg 200 ml water toe, breng aan de kook en laat de saus ca. 4 min. doorkoken tot sausdikte.
4. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de bami groente ca. 4 min. Voeg de gekookte mie en kruidenmix toe en verwarm het geheel nog ca. 2 min.
5. Meng 3 el olie en 3 el water met de dressingmix. Schep de dressing door de plakjes komkommer.
6. Serveer de saus over de mie en de komkommersalade apart.
Lekker variëren
Tip van De Vegetarische Slager:
Vervang de kipfilet door 1 bakje Kipstuckjes. In stap 3, bak de Kipstuckjes kort goudbruin, deze zijn al gaar.
Tip van de groentenboer:
Vervang de kipfilet door 1 bakje Kipstuckjes. In stap 3, bak de Kipstuckjes kort goudbruin, deze zijn al gaar. Vervang in het recept de kipfilet door 150 g plakjes oesterzwammen en 100 g
edamame bonen. Voeg de bonen aan het einde van stap 3 toe.
Variatietip:
Voeg een omelet van 2 eieren toe.
Allergieën
Bevat
Forel,
Garnaal,
Salicylaat,
Glutenbevattende granen,
Lactose,
Melk,
Mosterd,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Soja,
Tarwe,
Zeegarnaal,
Kan bevatten
Zalm,
Eieren,
Glutenbevattende granen,
Melk,
Vis,
Weekdieren,