Gebruik
Mixen in water of melk:
Recept met lekker veel groente Boodschappenlijstje - 375 g kipfilet(blokjes) - 500 g sperziebonen - 3 bosuien - 3 tomaten - 2 uien - 1 appel - 200 g crème fraîche light - Olie Zo maak je 't 1. Meng de specerijenmix met 3 el olie en marineer hierin de kipfiletblokjes ca. 10 min. 2. Snij de tomaten en appel in blokjes. Snipper de uien grof en snij de bosuien in smalle ringen. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor. Kook ondertussen de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af. 3. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de uien toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de tomaten toe en bak nog ca. 1 min. 4. Voeg dan de sausmix en 500 ml water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de appel en de sperziebonen toe en laat het ca. 2 min. zachtjes doorkoken. 5. Haal de pan van het vuur, roer de crème fraîche erdoor en bestrooi met de bosui. Serveer de Kip Madras en de rijst apart van elkaar. > 200 g groente p.p. Al 80% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid! Lekker variëren Tip van De Vegetarische Slager: Vervang de kipfilet door 2 bakjes Kipstuckjes. In stap 3, bak de Kipstuckjes kort goudbruin, deze zijn al gaar. Tip van de groenteboer: Vervang de kipfilet door 400 g linzen(blik). In stap 3, bak de gemarineerde linzen met de groente mee. Variatietip: Vervang in het recept de sperziebonen door 400 g bloemkoolroosjes.
Bereiding
Recept met lekker veel groente Boodschappenlijstje - 375 g kipfilet(blokjes) - 500 g sperziebonen - 3 bosuien - 3 tomaten - 2 uien - 1 appel - 200 g crème fraîche light - Olie Zo maak je 't 1. Meng de specerijenmix met 3 el olie en marineer hierin de kipfiletblokjes ca. 10 min. 2. Snij de tomaten en appel in blokjes. Snipper de uien grof en snij de bosuien in smalle ringen. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor. Kook ondertussen de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af. 3. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de uien toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de tomaten toe en bak nog ca. 1 min. 4. Voeg dan de sausmix en 500 ml water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de appel en de sperziebonen toe en laat het ca. 2 min. zachtjes doorkoken. 5. Haal de pan van het vuur, roer de crème fraîche erdoor en bestrooi met de bosui. Serveer de Kip Madras en de rijst apart van elkaar. > 200 g groente p.p. Al 80% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid! Lekker variëren Tip van De Vegetarische Slager: Vervang de kipfilet door 2 bakjes Kipstuckjes. In stap 3, bak de Kipstuckjes kort goudbruin, deze zijn al gaar. Tip van de groenteboer: Vervang de kipfilet door 400 g linzen(blik). In stap 3, bak de gemarineerde linzen met de groente mee. Variatietip: Vervang in het recept de sperziebonen door 400 g bloemkoolroosjes.
Bewaaradvies
Verwijder: Doos bij oud papier. Plastic verpakkingen bij plastic. Overig bij rest.
Allergieën
Bevat
Salicylaat,
Glutenbevattende granen,
Melk,
Mosterd,
Schaaldieren,
Soja,
Tarwe,
Zeegarnaal,
Kan bevatten
Forel,
Pijnboompitten,
Zalm,
Eieren,
Glutenbevattende granen,
Melk,
Mosterd,
Selderij,
Vis,
Weekdieren,