Extra informatie
Honig mie nestjes zijn in 1950 geintroduceerd en sindsdien niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. De perfecte basis voor jouw favoriete oosterse gerechten. Door het toevoegen van verse ingredienten, zoals kipfilet en nasi/bami groenten, zet je snel en makkelijk een heerlijk, zelfgemaakte familiegerecht op tafel! Honig mie nestjes is geschikt voor 6 personen en staat binnen 10 minuten al op tafel. Bereid het gerecht zoals de algemene bereidingswijze of serveer de bami met Wijko satesaus om te varieren. Dus aan tafel met honig!
Land van oorsprong
België
Gebruik
Onbekend:
Zelf toevoegen
Voor 4 personen
300 g Honig Mie Nestjes Original
1 pakje Honig Basis voor Bami Speciaal
400 g kipfilet
450 g nasi/bami groenten
1 grote paprika
150 ml water
Koken 9-10 min
Variatie tip
Serveer de bami met wijko satésaus!
Algemene bereidingswijze
Neem 2 à 3 Mie Nestjes Original per persoon. Doe de Mie Nestjes in een ruime hoeveelheid kokend water (4 l voor 500 g Mie Nestjes) en kook deze al roerende in 10 minuten gaar. Houd 9 minuten aan voor wat steviger, al dente pasta. Giet het water af, spoel kort na met lauwwarm water, houd warm in de pan en roer er eventueel een scheutje (olijf) olie door.
Bami speciaal
1 Kook de Mie Nestjes zoals in de algemene bereidingswijze is aangegeven.
2 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Bak de in blokjes gesneden kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de nasi/bami groenten en de in stukjes gesneden paprika toe. Bak deze kort mee.
3 Voeg 150 ml water en Honig basis voor Bami Speciaal toe. Verhit het geheel al omscheppend ca. 1 minuut.
4 Voeg de mie nestjes toe en bak het gerecht in ca. 1 minuut op hoog vuur droog.
20 min
Bereiding
Zelf toevoegen
Voor 4 personen
300 g Honig Mie Nestjes Original
1 pakje Honig Basis voor Bami Speciaal
400 g kipfilet
450 g nasi/bami groenten
1 grote paprika
150 ml water
Koken 9-10 min
Variatie tip
Serveer de bami met wijko satésaus!
Algemene bereidingswijze
Neem 2 à 3 Mie Nestjes Original per persoon. Doe de Mie Nestjes in een ruime hoeveelheid kokend water (4 l voor 500 g Mie Nestjes) en kook deze al roerende in 10 minuten gaar. Houd 9 minuten aan voor wat steviger, al dente pasta. Giet het water af, spoel kort na met lauwwarm water, houd warm in de pan en roer er eventueel een scheutje (olijf) olie door.
Bami speciaal
1 Kook de Mie Nestjes zoals in de algemene bereidingswijze is aangegeven.
2 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Bak de in blokjes gesneden kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de nasi/bami groenten en de in stukjes gesneden paprika toe. Bak deze kort mee.
3 Voeg 150 ml water en Honig basis voor Bami Speciaal toe. Verhit het geheel al omscheppend ca. 1 minuut.
4 Voeg de mie nestjes toe en bak het gerecht in ca. 1 minuut op hoog vuur droog.
20 min
Bewaaradvies
Droog bewaren
Ten minste houdbaar tot einde: (maand, jaar)
Allergieën
Bevat
Glutenbevattende granen,
Tarwe,
Kan bevatten
Eieren,
Soja,