Extra informatie
Honig basis voor hachee is een mix met kruiden en specerijen waarin onder andere kruidnagel en laurier zit. Door het toevoegen van verse ingredienten, zoals groenten en vlees, zet je snel en makkelijk een heerlijk traditioneel Hollands vleesgerecht op tafel! Deze mix is goed voor een maaltijd van 3 tot 4 personen en staat na 2,5 uur voorbereiden en stoven op tafel. Kook zoals de algemene bereidingswijze of roer twee eetlepels appelstroop door de hachee om te varieren. Vergeet niet om je eigen draai eraan te geven! Dus aan tafel met honig!
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Onbekend:
Zelf toevoegen
500 g runder riblappen
4 grote uien
250 g wortel
750 ml water
Variatie tip
Roer 2 eetl. appelstroop door de hachee!
Algemene bereidingswijze
1 Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan. Bak het in kleine stukjes gesneden vlees bruin. Bak op het laatst de in halve ringen gesneden uien en de in plakjes gesneden wortel kort mee.
2 Voeg 250 ml water toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het met het deksel op de pan ca. 2 uur stoven, voeg indien nodig water toe om droogkoken te voorkomen.
3 Voeg, zodra het vlees gaar en zacht is, 500 ml water en Honig basis voor Hachee toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het onder af en toe roeren ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Garneer de hachee eventueel met wat peterselie.
10+130 min
Bereiding
Zelf toevoegen
500 g runder riblappen
4 grote uien
250 g wortel
750 ml water
Variatie tip
Roer 2 eetl. appelstroop door de hachee!
Algemene bereidingswijze
1 Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan. Bak het in kleine stukjes gesneden vlees bruin. Bak op het laatst de in halve ringen gesneden uien en de in plakjes gesneden wortel kort mee.
2 Voeg 250 ml water toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het met het deksel op de pan ca. 2 uur stoven, voeg indien nodig water toe om droogkoken te voorkomen.
3 Voeg, zodra het vlees gaar en zacht is, 500 ml water en Honig basis voor Hachee toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het onder af en toe roeren ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Garneer de hachee eventueel met wat peterselie.
10+130 min
Bewaaradvies
Droog bewaren
Ten minste houdbaar tot einde: (maand, jaar)
Allergieën
Bevat
Salicylaat,
Gerst,
Glutenbevattende granen,
Soja,
Tarwe,
Kan bevatten
Forel,
Eieren,
Melk,
Mosterd,
Selderij,