Koopmans Plaatcake appelkruimel
3.29

Koopmans Plaatcake appelkruimel

450 g

Met de Koopmans mix voor plaatcake appelkruimel maak je zelf met gemak een appelkaneel plaatcake met appeltaartbodem en krokante kruimels.

  • Voor 12-16 porties
  • Heerlijk zacht en smeuig, met krokante kruimels
  • Inclusief bakvorm
  • Toevoegen: 4 appels, 50 g rozijnen, 130 g boter, 2 eieren, 75 ml melk

Andere kochten ook

Koopmans Mix voor boerencake € 1,49 400 g
Koopmans Mix voor fijne cake € 1,89 400 g
Koopmans Mix voor appelkaneelcake € 1,89 400 g
Koopmans Bananenbrood met vleugje kaneel € 2,19 320 g
Koopmans Mix voor kwarkcake € 1,99 400 g

Inhoud en Gewicht

  • 450 g

Contactgegevens

Koopmans B.V.
Antwoordnummer 7204 - 3800 TE Amersfoort

Website
Koopmans.com

Extra informatie

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen makkelijk om zelf iets lekkers te bakken. Met deze bakmix maak je met gemak een heerlijke plaatcake met appel en een krokante kruimellaag. De knapperige bodem, smeuige cake met frisse appels en de krokante kruimels met kaneel als topping vormen een heerlijk geheel. En met de bijgeleverde bakvorm is dit helemaal appeltje-eitje. Koopmans, dan ben je thuis.

Merk

Koopmans

Land van oorsprong

Nederland

Gebruik

Bakken:
Benodigdheden 1 pak Koopmans Plaatcake Appelkruimel 2 eieren 130 g roomboter/ margarine op kamertemperatuur (50g + 80g) 75 ml melk 25 ml water 4 grote appels (400g) 50g rozijnen Keukengerei Beslagkom Mixer met gardes Bakplaat Oventemperatuur elektische oven 160°C Bereidingstijd: 15 minuten Baktijd 60 minuten Voorbereiden 1. Verwarm de oven voor. 2. Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog. 3. Vouw de bakvorm (volg de instructies op de bakvorm) en zet deze op de bakplaat. 4. Schil 4 grote appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Kruimeldeeg bereiden 5. Klop 50 gram boter met de mixer in een beslag kom zacht en romig. 6. Voeg de kruimelmix samen met 25 ml water (afwegen is nauwkeuriger) toe en meng het geheel met een mixer in de hoogste stand in een halve minuut tot fijne kruimels. 7. Verdeel ongeveer helft van het kruimels in een dunne laag over de bodem van de bakvorm en druk het licht aan. Beslag bereiden 8. Doe de cakemix, de eieren, de melk en 80 gram boter in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. 9. Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. 10. Voeg 1/3 van de appelstukjes toe aan het beslag en spatel deze erdoor. 11. Verdeel het beslag voorzichtig over de bakvorm en strijk het glad. Topping toevoegen 12. Verdeel de rest van de appelstukjes samen met de rozijnen over het cakebeslag. 13. Strooi de rest van de kruimels over de appels en rozijnen heen. Kneed eventueel de fijne kruimels met de hand iets grover. Bakken 14. Bak de cake in het midden van de oven in 60 minuten gaar en goudbruin. 15. Haal de cake uit de oven en laat de cake goed afkoelen. 16. Snijd bij het uitserveren de onderkant los van de bakvorm.

Bereiding

Benodigdheden 1 pak Koopmans Plaatcake Appelkruimel 2 eieren 130 g roomboter/ margarine op kamertemperatuur (50g + 80g) 75 ml melk 25 ml water 4 grote appels (400g) 50g rozijnen Keukengerei Beslagkom Mixer met gardes Bakplaat Oventemperatuur elektische oven 160°C Bereidingstijd: 15 minuten Baktijd 60 minuten Voorbereiden 1. Verwarm de oven voor. 2. Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog. 3. Vouw de bakvorm (volg de instructies op de bakvorm) en zet deze op de bakplaat. 4. Schil 4 grote appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Kruimeldeeg bereiden 5. Klop 50 gram boter met de mixer in een beslag kom zacht en romig. 6. Voeg de kruimelmix samen met 25 ml water (afwegen is nauwkeuriger) toe en meng het geheel met een mixer in de hoogste stand in een halve minuut tot fijne kruimels. 7. Verdeel ongeveer helft van het kruimels in een dunne laag over de bodem van de bakvorm en druk het licht aan. Beslag bereiden 8. Doe de cakemix, de eieren, de melk en 80 gram boter in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. 9. Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. 10. Voeg 1/3 van de appelstukjes toe aan het beslag en spatel deze erdoor. 11. Verdeel het beslag voorzichtig over de bakvorm en strijk het glad. Topping toevoegen 12. Verdeel de rest van de appelstukjes samen met de rozijnen over het cakebeslag. 13. Strooi de rest van de kruimels over de appels en rozijnen heen. Kneed eventueel de fijne kruimels met de hand iets grover. Bakken 14. Bak de cake in het midden van de oven in 60 minuten gaar en goudbruin. 15. Haal de cake uit de oven en laat de cake goed afkoelen. 16. Snijd bij het uitserveren de onderkant los van de bakvorm.

Serveer suggestie

Tip Houd je van kaneel? Strooi een extra lepeltje kaneel over de appelstukjes. Ook lekker: bestrooi het cakebeslag met grofgehakte noten.

Bewaaradvies

Koel en droog bewaren.

Allergieën

Bevat
Glutenbevattende granen, Melk, Tarwe,

Kan bevatten
Eieren,

Voedingswaarden

Soortper 100 Gram
Energie1161 kJ (277 kcal)
Vet11 Gram
waarvan verzadigd4.6 Gram
Koolhydraten39 Gram
waarvan suikers20 Gram
Voedingsvezel1.3 Gram
Eiwitten4.6 Gram
Zout0.57 Gram
Winkelmandje 0 Totaal € 0,00
Product Aantal Prijs Subtotaal
Subtotaal € 0,00
Bonuskorting
Bonuskorting € 0,00
Overige
Totaal door u te betalen € 0,00
Product Prijs
Bonuskorting
Overige
Subtotaal € 0,00
Bonuskorting € 0,00
Totaal door u te betalen € 0,00

Winkelmandje


Je winkelmandje is nog leeg

Start met bestellen
Venster sluiten