Extra informatie
Koopmans boerencake is een bakmix voor het maken van een oer-Hollandse cake. Deze ambachtelijke cake is extra romig en heeft een volle smaak. Serveer familie en vrienden een plak versgebakken cake bij de koffie of verwen jezelf met een lekkere traktatie. De Koopmans boerencake bakmix is erg gemakkelijk te maken en is hierdoor perfect voor een middag bakken met kinderen. Volg de instructies op de verpakking, laat de cake afkoelen en ga vervolgens samen cake versieren met hagelslag, slagroom en decoraties. Wil je een keer experimenteren met verschillende ingredienten? Bekijk dan onze website voor baktips en variatierecepten en gebruik de boerencake bakmix als basis voor de lekkerste creaties.
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bakken:
Benodigdheden - 225 g (1/2 pak) Koopmans Boerencakemeel - 225 g roomboter of margarine - 225 g suiker - 4 eieren - 30 ml melk Keukengerei - Cakevorm 30 cm - Mixer met garden - Beslagkom Bereidingstijd Ca. 20 minuten Baktijd 60 -70 minuten Voorbereiden 1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 2. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenknt met bloem of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). Bereid het beslag 3. Klop de 225 g boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. 4. Voeg de 225 g suiker toe en meng het geheel tot een gladde massa. 5. Mix er één voor één de eieren door en klop het geheel gedurende circa 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag. 6. Voeg het boerencakemeel (225g, 1/2 pak) en de melk in twee delen toe en meng het tot een glad geheel. Bakken 7. Doe het beslag in de cakevorm. 8. Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin. 9. Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen. 10. Haal de cake uit de cakevorm en laat deze verder afkoelen op het rooster.
Bereiding
Benodigdheden - 225 g (1/2 pak) Koopmans Boerencakemeel - 225 g roomboter of margarine - 225 g suiker - 4 eieren - 30 ml melk Keukengerei - Cakevorm 30 cm - Mixer met garden - Beslagkom Bereidingstijd Ca. 20 minuten Baktijd 60 -70 minuten Voorbereiden 1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 2. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenknt met bloem of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). Bereid het beslag 3. Klop de 225 g boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. 4. Voeg de 225 g suiker toe en meng het geheel tot een gladde massa. 5. Mix er één voor één de eieren door en klop het geheel gedurende circa 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag. 6. Voeg het boerencakemeel (225g, 1/2 pak) en de melk in twee delen toe en meng het tot een glad geheel. Bakken 7. Doe het beslag in de cakevorm. 8. Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin. 9. Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen. 10. Haal de cake uit de cakevorm en laat deze verder afkoelen op het rooster.
Serveer suggestie
Variatierecept: 12-14 kleine marmercakejes
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren.
Allergieën
Bevat
Glutenbevattende granen,
Rogge,
Tarwe,
Kan bevatten
Eieren,
Melk,