Extra informatie
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. Met de broodmixen van Koopmans maak jij zelf heerlijk versgebakken broodgerechten zoals kleine broodjes, pizza, vlaaien of natuurlijk gewoon een heel brood. Vul je huis met de geur van versgebakken brood!
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bakken:
Benodigdheden voor de oven - 1 pak Koopmans Volkorenbrood - 325 ml handwarm water 1. Doe de mix en de boter in een beslagkom (houd eventueel één afgestreken eetlepel mix achter voor decoratie) en voeg de 325 ml water toe. 2. Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. 3. Laat het deeg in de kom, afgedekt met vershoudfolie (of een theedoek), 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. 4. Bestrooi het aanrecht licht met bloem, druk het deeg plat of gebruik een deegroller en trek het uit tot een ovaal deegstuk. 5. Vouw de punten van het deeg naar binnen zodat ze elkaar raken en er een driehoek ontstaat. Druk dit weer plat (of gebruik een deegroller). 6. Rol het deegstuk stevig op tot een deegrol. 7. Als je het brood met de achtergehouden mix wilt decoreren, bestrijk het dan eerst met water. 8. Leg de deegrol met de naad naar beneden in een ingevet cakeblik (30 cm) of op een (ingevette) bakplaat (met bakpapier). 9. Leg een theedoek over de deegrol en laat het deeg op een warme (tochtvrije) plek 50 -60 minuten narijzen. 10. Verwarm 15 minuten voor het bakken de oven voor. 11. Bak het brood onderin de oven in circa 25 minuten gaar en bruin. Benodigdheden voor de broodbakmachine 1 pak Koopmans Volkorenbrood 350 ml koud water Bereidingswijze voor de broodbakmachine 1. Doe de 350 ml koude water in de bakvorm 2. Voeg daarna de broodmix toe. 3. Stel de broodbakmachine in op het gewenste programma (bijv. normaal) en start het programma 4. Laat het gebakken brood afkoelen op een rooster.
Bereiding
Benodigdheden voor de oven - 1 pak Koopmans Volkorenbrood - 325 ml handwarm water 1. Doe de mix en de boter in een beslagkom (houd eventueel één afgestreken eetlepel mix achter voor decoratie) en voeg de 325 ml water toe. 2. Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. 3. Laat het deeg in de kom, afgedekt met vershoudfolie (of een theedoek), 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. 4. Bestrooi het aanrecht licht met bloem, druk het deeg plat of gebruik een deegroller en trek het uit tot een ovaal deegstuk. 5. Vouw de punten van het deeg naar binnen zodat ze elkaar raken en er een driehoek ontstaat. Druk dit weer plat (of gebruik een deegroller). 6. Rol het deegstuk stevig op tot een deegrol. 7. Als je het brood met de achtergehouden mix wilt decoreren, bestrijk het dan eerst met water. 8. Leg de deegrol met de naad naar beneden in een ingevet cakeblik (30 cm) of op een (ingevette) bakplaat (met bakpapier). 9. Leg een theedoek over de deegrol en laat het deeg op een warme (tochtvrije) plek 50 -60 minuten narijzen. 10. Verwarm 15 minuten voor het bakken de oven voor. 11. Bak het brood onderin de oven in circa 25 minuten gaar en bruin. Benodigdheden voor de broodbakmachine 1 pak Koopmans Volkorenbrood 350 ml koud water Bereidingswijze voor de broodbakmachine 1. Doe de 350 ml koude water in de bakvorm 2. Voeg daarna de broodmix toe. 3. Stel de broodbakmachine in op het gewenste programma (bijv. normaal) en start het programma 4. Laat het gebakken brood afkoelen op een rooster.
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren.
Allergieën
Bevat
Gerst,
Glutenbevattende granen,
Soja,
Tarwe,
Kan bevatten
Eieren,
Melk,