Extra informatie
Met Koopmans Brood uit de pan Naanbrood bak je, gewoon in de pan, in een handomdraai je eigen vers gebakken platbrood. Heerlijk voor bij de avondmaaltijd, bijvoorbeeld bij curry, maar ook geschikt voor bij de borrel met een lekkere dip. Het platbrood is makkelijk te maken: voeg aan de broodmix alleen water en olie toe, kneed het deeg, verdeel het in 4 stukken en bak de broden kort in de pan. Genieten maar!
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen makkelijk om zelf iets lekkers te bakken. Vul je huis met de lekkerste geuren van zelfgebakken brood, cakes, taarten en koekjes. Koopmans, dan ben je thuis.
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Meerdere bereidingsinstructies, zie etiket:
Benodigdheden - 1 pak Koopmans Brood uit de pan Naanbrood - 200 ml hardwarm water - 4 eetlepels olijfolie (ca. 18g) Keukengerei - Mixer met deeghaken - Koekenpan (of grillpan) Bereidingstijd - Bereiding ± 5 min - Baktijd ± 4 min Bakstand - Elektrisch stand ± 6,5 - Gas middenhoog vuur VOORBEREIDEN 1. Verwarm de koekenpan tijdig voor (droog, gebruik geen olie of margarine voor het bakken). BEREID HET DEEG 2. Voeg de bakmix, olijfolie en water bij elkaar. 3. Kneed het geheel in circa 3 minuten met een mixer met deeghaken op de middelste stand tot een soepel deeg. BRODEN UIT DE PAN MAKEN 4. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. 5. Vorm de deegstukken tot 4 losse bolletjes. 6. Bestrooi het aanrecht licht met bloem, druk het deeg plat, of gebruik een deegroller, en vorm een ovale plak (±20x16 cm). Zorg dat het deeg niet dikker is dan 5 mm. BROOD BAKKEN 7. Controleer of de pan warm genoeg is, dit is het geval als een druppel water in de pan direct verdampt. 8. Bak de ovale deegplakken ±2 minuten aan beide zijden lichtbruin. 9. Serveer de broden zo snel mogelijk. Hoe verser hoe lekkerder!
Bereiding
Benodigdheden - 1 pak Koopmans Brood uit de pan Naanbrood - 200 ml hardwarm water - 4 eetlepels olijfolie (ca. 18g) Keukengerei - Mixer met deeghaken - Koekenpan (of grillpan) Bereidingstijd - Bereiding ± 5 min - Baktijd ± 4 min Bakstand - Elektrisch stand ± 6,5 - Gas middenhoog vuur VOORBEREIDEN 1. Verwarm de koekenpan tijdig voor (droog, gebruik geen olie of margarine voor het bakken). BEREID HET DEEG 2. Voeg de bakmix, olijfolie en water bij elkaar. 3. Kneed het geheel in circa 3 minuten met een mixer met deeghaken op de middelste stand tot een soepel deeg. BRODEN UIT DE PAN MAKEN 4. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. 5. Vorm de deegstukken tot 4 losse bolletjes. 6. Bestrooi het aanrecht licht met bloem, druk het deeg plat, of gebruik een deegroller, en vorm een ovale plak (±20x16 cm). Zorg dat het deeg niet dikker is dan 5 mm. BROOD BAKKEN 7. Controleer of de pan warm genoeg is, dit is het geval als een druppel water in de pan direct verdampt. 8. Bak de ovale deegplakken ±2 minuten aan beide zijden lichtbruin. 9. Serveer de broden zo snel mogelijk. Hoe verser hoe lekkerder!
Serveer suggestie
SERVEERTIPS: - Bestrijk de broden na het bakken met wat boter, of met een mengsel van olijfolie met vers gesneden kruiden. - Strooi enkele korrels grof zeezout over de broden. Dip-tip: - 150 gr Griekse yoghurt - 2 el mayonaise - 2 teentjes knoflook - 0,5 tl honing - Verse bieslook.
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren.
Allergieën
Bevat
Glutenbevattende granen,
Melk,
Tarwe,
Kan bevatten
Eieren,