Extra informatie
- Smaak: Veelzijdig en gewoon
lekker
- Bewaren: Bewaar op een koele
donkere plek, kan ook in de koelkast
- Bereiden: Ideaal om te koken,
bakken en natuurlijk stamppot.
Pan: schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en spoel af
met koud water. Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
Afgieten, even op lage temperatuur droog laten stomen, omschudden en serveren.
Magnetron (700 Watt): schil 500 gram aardappelen, snij in
gelijke stukken en spoel af met koud water. Leg de aardappelen in
één laag in een voor de magnetron geschikte schaal en besprenkel
met 2 eetlepels water. Kook de aardappelen in 7 minuten gaar.
Koekenpan: kook de aardappelen in ca. 15 minuten bijna gaar,
snij daarna in schijfjes of partjes. Verhit boter en/of (olijf)olie in een
koekenpan. Bak de schijfjes of partjes op hoge temperatuur in ca. 10 minuten
goudbruin. Regelmatig keren.
Oven (225ºC): schil de aardappelen en snij in schijfjes.
Doe de schijfjes in een ovenschaal en besprenkel met (olijf)olie. Bak in een
voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin. Bestrooi eventueel met wat geraspte
kaas. Ook heerlijk met groente en gehakt.
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
Pan: schil de aardappelen (eventueel), snij in gelijke stukken en spoel af met koud water. Kook de aardappelen in een laag water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten, even op lage temperatuur droog laten stomen, omschudden en serveren.
Koekenpan: kook de aardappelen, giet af en laat even afkoelen. Snij de gekookte aardappelen in schijfjes. Verhit vloeibare margarine en/of (olijf)olie en bak de aardappelschijfjes op hoge temperatuur in ca. 10 minuten goudgeel. Regelmatig keren.
Magnetron (700 Watt): schil 500 g aardappelen, snij in gelijke stukken en was deze in koud water. Leg een laag aardappelen in een voor de magnetron geschikte schaal en voeg 2 eetlepels water toe. Verwarm de aardappelen 8 minuten in de magnetron.
Oven (200°C): snij de aardappelen in schijfjes en leg ze in een ovenschaal. Voeg naar smaak (olijf)olie en peper toe. Meng het geheel en bak de aardappelen ca. 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven tot ze gaar en goudgeel zijn. Indien voorgekookt: 20-25 minuten.
Bereiding
Pan: schil de aardappelen (eventueel), snij in gelijke stukken en spoel af met koud water. Kook de aardappelen in een laag water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten, even op lage temperatuur droog laten stomen, omschudden en serveren.
Koekenpan: kook de aardappelen, giet af en laat even afkoelen. Snij de gekookte aardappelen in schijfjes. Verhit vloeibare margarine en/of (olijf)olie en bak de aardappelschijfjes op hoge temperatuur in ca. 10 minuten goudgeel. Regelmatig keren.
Magnetron (700 Watt): schil 500 g aardappelen, snij in gelijke stukken en was deze in koud water. Leg een laag aardappelen in een voor de magnetron geschikte schaal en voeg 2 eetlepels water toe. Verwarm de aardappelen 8 minuten in de magnetron.
Oven (200°C): snij de aardappelen in schijfjes en leg ze in een ovenschaal. Voeg naar smaak (olijf)olie en peper toe. Meng het geheel en bak de aardappelen ca. 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven tot ze gaar en goudgeel zijn. Indien voorgekookt: 20-25 minuten.
Bewaaradvies
Koel, donker en droog bewaren.
Allergieën
Vrij van
Amandel,
Cashewnoot,
Eieren,
Gerst,
Glutenbevattende Granen,
Haver,
Hazelnoot,
Khorasantarwe,
Lactose,
Lupine,
Macadamianoot,
Melk,
Mosterd,
Noten,
Paranoot,
Pecannoot,
Pinda's,
Pistachenoot,
Rogge,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Soja,
Spelt,
Sulfieten,
Tarwe,
Vis,
Walnoot,
Weekdieren,