Extra informatie
- Smaak: Veelzijdig en gewoon lekker.
- Bewaren: Bewaar de aardappelen op een koele donkere plek, liefst in de koelkast.
- Bereiden: Geschikt om te koken, bakken of te pureren. Het stomen van aardappelen zorgt ervoor dat ze
smaakvol en knapperig blijven en de vitamines blijven behouden. Het is een veelzijdige aardappel waar je bijna alle toepassingen mee kunt maken.
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
Pan: schil de aardappelen (eventueel), snij in gelijke stukken en spoel af met koud water. Kook de aardappelen in een laag water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten, even op lage temperatuur droog laten stomen, omschudden en serveren.
Koekenpan: kook de aardappelen, giet af en laat even afkoelen. Snij de gekookte aardappelen in schijfjes. Verhit vloeibare margarine en/of (olijf)olie en bak de aardappelschijfjes op hoge temperatuur in ca. 10 minuten goudgeel. Regelmatig keren.
Magnetron (700 Watt): schil 500 g aardappelen, snij in gelijke stukken en was deze in koud water. Leg een laag aardappelen in een voor de magnetron geschikte schaal en voeg 2 eetlepels water toe. Verwarm de aardappelen 8 minuten in de magnetron.
Oven (200°C): snij de aardappelen in schijfjes en leg ze in een ovenschaal. Voeg naar smaak (olijf)olie en peper toe. Meng het geheel en bak de aardappelen ca. 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven tot ze gaar en goudgeel zijn. Indien voorgekookt: 20-25 minuten.
Bereiding
Pan: schil de aardappelen (eventueel), snij in gelijke stukken en spoel af met koud water. Kook de aardappelen in een laag water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten, even op lage temperatuur droog laten stomen, omschudden en serveren.
Koekenpan: kook de aardappelen, giet af en laat even afkoelen. Snij de gekookte aardappelen in schijfjes. Verhit vloeibare margarine en/of (olijf)olie en bak de aardappelschijfjes op hoge temperatuur in ca. 10 minuten goudgeel. Regelmatig keren.
Magnetron (700 Watt): schil 500 g aardappelen, snij in gelijke stukken en was deze in koud water. Leg een laag aardappelen in een voor de magnetron geschikte schaal en voeg 2 eetlepels water toe. Verwarm de aardappelen 8 minuten in de magnetron.
Oven (200°C): snij de aardappelen in schijfjes en leg ze in een ovenschaal. Voeg naar smaak (olijf)olie en peper toe. Meng het geheel en bak de aardappelen ca. 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven tot ze gaar en goudgeel zijn. Indien voorgekookt: 20-25 minuten.
Bewaaradvies
Koel, donker en droog bewaren.
Allergieën
Vrij van
Amandel,
Cashewnoot,
Eieren,
Gerst,
Glutenbevattende Granen,
Haver,
Hazelnoot,
Khorasantarwe,
Lactose,
Lupine,
Macadamianoot,
Melk,
Mosterd,
Noten,
Paranoot,
Pecannoot,
Pinda's,
Pistachenoot,
Rogge,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Soja,
Spelt,
Sulfieten,
Tarwe,
Vis,
Walnoot,
Weekdieren,