Extra informatie
Met de Koopmans stroopwafelcake mix maak je een heerlijke cake voor jezelf of om uit te delen aan vrienden en familie. Cake bakken is met deze cakemix erg eenvoudig! Ga je binnenkort een middag bakken met kinderen? lees dan samen de instructies op de verpakking en maak de cake nog lekkerder door zelf nog wat ingredienten toe te voegen. Natuurlijk naast de stukjes stroopwafel die je al in de cake verstopt! Kijk op koopmans.com voor inspiratierecepten en bakfilmpjes of ga zelf aan de slag en maak er een creatieve bakmiddag van. Zo is deze mix voor cake nog lekkerder met een lepeltje zelfgemaakte karamelsaus en kun je de cake na het bakken decoreren met sprinkles en andere decoraties. Koopmans, dan ben je thuis.
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bakken:
Benodigdheden: 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafelcake, 200 g roomboter of margarine, 4 eieren (middelgroot), 4 stroopwafels (alles op kamertemperatuur) Oventemperatuur: Elektrische oven: 160 graden Bereidingswijze 1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 2. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem. 3. Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. 4. Voeg de cakemix en eieren in één keer toe. 5. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in ½ minuut tot een glad geheel. 6. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag. 7. Snijd 2 stroopwafels in kleine stukjes van ca. 1 cm en meng deze met een spatel door het beslag. 8. Doe het beslag in de cakevorm en strijk het beslag glad. 9. Snijd de overige 2 stroopwafels in kleine stukjes van 1 cm en verdeel deze over de cake. 10. Bak de cake in circa 60 - 70 minuten gaar en goudbruin. 11. Zet de cake in het blik op een rooster, leg een theedoek over de cake en laat de cake 30 minuten afkoelen in het blik. 12. Haal de cake uit de vorm en laat deze op een rooster goed afkoelen. 13. Pas als de cake volledig is afgekoeld, kun je deze voorzichtig aansnijden met een groot mes met fijne kartels (broodmes).
Bereiding
Benodigdheden: 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafelcake, 200 g roomboter of margarine, 4 eieren (middelgroot), 4 stroopwafels (alles op kamertemperatuur) Oventemperatuur: Elektrische oven: 160 graden Bereidingswijze 1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 2. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem. 3. Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. 4. Voeg de cakemix en eieren in één keer toe. 5. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in ½ minuut tot een glad geheel. 6. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag. 7. Snijd 2 stroopwafels in kleine stukjes van ca. 1 cm en meng deze met een spatel door het beslag. 8. Doe het beslag in de cakevorm en strijk het beslag glad. 9. Snijd de overige 2 stroopwafels in kleine stukjes van 1 cm en verdeel deze over de cake. 10. Bak de cake in circa 60 - 70 minuten gaar en goudbruin. 11. Zet de cake in het blik op een rooster, leg een theedoek over de cake en laat de cake 30 minuten afkoelen in het blik. 12. Haal de cake uit de vorm en laat deze op een rooster goed afkoelen. 13. Pas als de cake volledig is afgekoeld, kun je deze voorzichtig aansnijden met een groot mes met fijne kartels (broodmes).
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren.
Allergieën
Bevat
Glutenbevattende granen,
Melk,
Tarwe,