Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
snij een stukje van de onderkant, verwijder de buitenste blaadjes en was de spruitjes. Pan: kook de spruitjes 8-10 minuten in een laagje water. Giet af en voeg naar smaak peper en/of nootmuskaat toe. Koekenpan/wok: verhit vloeibare margarine en/of (olijf)olie en roerbak de spruitjes op matige temperatuur in 6-8 minuten beetgaar. Oven (180˚C): meng de spruitjes met 2 eetlepels (olijf)olie. Leg de spruitjes op een bakplaat en rooster 25-30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. Stomen: doe de spruitjes in een ijzeren stoommandje en verdeel deze gelijkmatig. Doe 250ml water in een pan en zet het stoommandje erin. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet, zodra er stoom onder de deksel vandaan komt, de temperatuur laag en stoom 8-10 minuten.
Bereiding
snij een stukje van de onderkant, verwijder de buitenste blaadjes en was de spruitjes. Pan: kook de spruitjes 8-10 minuten in een laagje water. Giet af en voeg naar smaak peper en/of nootmuskaat toe. Koekenpan/wok: verhit vloeibare margarine en/of (olijf)olie en roerbak de spruitjes op matige temperatuur in 6-8 minuten beetgaar. Oven (180˚C): meng de spruitjes met 2 eetlepels (olijf)olie. Leg de spruitjes op een bakplaat en rooster 25-30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. Stomen: doe de spruitjes in een ijzeren stoommandje en verdeel deze gelijkmatig. Doe 250ml water in een pan en zet het stoommandje erin. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet, zodra er stoom onder de deksel vandaan komt, de temperatuur laag en stoom 8-10 minuten.
Bewaaradvies
Na aankoop bewaren in de koelkast.
Allergieën
Vrij van
Amandel,
Cashewnoot,
Eieren,
Gerst,
Glutenbevattende Granen,
Haver,
Hazelnoot,
Khorasantarwe,
Lactose,
Lupine,
Macadamianoot,
Melk,
Mosterd,
Noten,
Paranoot,
Pecannoot,
Pinda's,
Pistachenoot,
Rogge,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Soja,
Spelt,
Sulfieten,
Tarwe,
Vis,
Walnoot,
Weekdieren,