Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
Pan: kook de spruitjes 10-12 minuten in een laagje water. Giet af en voeg naar smaak peper en/of nootmuskaat toe. Koekenpan/wok: verhit vloeibare margarine en/of (olijf)olie en roerbak de spruitjes op matige temperatuur in 8-10 minuten beetgaar. Oven (180°C): meng de spruitjes met 2 eetlepels (olijf)olie. Leg de spruitjes op een bakplaat en rooster 30-35 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. Magnetron (600 Watt): prik enkele gaatjes in de folie en verwarm 6-8 minuten. Na bereiding 2 minuten laten nagaren alvorens te serveren. Stomen: doe de spruitjes in een ijzeren stoommandje en verdeel deze gelijkmatig. Doe 250 ml water in een pan en zet het stoommandje erin. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet, zodra er stoom onder de deksel vandaan komt, de temperatuur laag en stoom 10-12 minuten.
Bereiding
Pan: kook de spruitjes 10-12 minuten in een laagje water. Giet af en voeg naar smaak peper en/of nootmuskaat toe. Koekenpan/wok: verhit vloeibare margarine en/of (olijf)olie en roerbak de spruitjes op matige temperatuur in 8-10 minuten beetgaar. Oven (180°C): meng de spruitjes met 2 eetlepels (olijf)olie. Leg de spruitjes op een bakplaat en rooster 30-35 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. Magnetron (600 Watt): prik enkele gaatjes in de folie en verwarm 6-8 minuten. Na bereiding 2 minuten laten nagaren alvorens te serveren. Stomen: doe de spruitjes in een ijzeren stoommandje en verdeel deze gelijkmatig. Doe 250 ml water in een pan en zet het stoommandje erin. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet, zodra er stoom onder de deksel vandaan komt, de temperatuur laag en stoom 10-12 minuten.
Bewaaradvies
Te gebruiken tot en met: zie voorzijde, mits gekoeld bewaard (max. 7°C). Na openen beperkt houdbaar.
Allergieën
Vrij van
Amandel,
Cashewnoot,
Eieren,
Gerst,
Glutenbevattende Granen,
Haver,
Hazelnoot,
Khorasantarwe,
Lactose,
Lupine,
Macadamianoot,
Melk,
Mosterd,
Noten,
Paranoot,
Pecannoot,
Pinda's,
Pistachenoot,
Rogge,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Soja,
Spelt,
Sulfieten,
Tarwe,
Vis,
Walnoot,
Weekdieren,