Extra informatie
Met het Knorr wereldgerechten Indiase kip madras maaltijdpakket zet je gemakkelijk en snel een heerlijke maaltijd met lekker veel groente op tafel. Snel en eenvoudig te bereiden met op elk pak de klassieke bereidingswijze en een alternatieve bereidingswijze zonder vlees. Dit wereldgerecht bevat een rijstmix, een sausmix en een specerijenmix. Volg het recept met lekker veel groente en zet zo een maaltijd op tafel met minimaal 200 gram groente waar iedereen van geniet! Waan je even in de Indiase keuken met de heerlijke kruiden en smaken van deze kip madras. Dit Knorr wereldgerechten maaltijdpakket is voor 2-3 personen. bij Knorr maken we het lekker en gemakkelijk om meer groente en minder vlees te eten. Knorr helpt met inspiratie om groente eten makkelijker en smaakvoller te maken. Want een beetje meer groente op je bord maakt een wereld van verschil. Dit maaltijdpakket van Knorr bevat bovendien geen conserveermiddelen, kunstmatige kleurstoffen en toegevoegde smaakversterkers. Bij Knorr gebruiken we de lekkerste groenten, kruiden en specerijen. De ingredienten in de maaltijdpakketten worden zorgvuldig geselecteerd en gedroogd. Met Knorr wereldgerechten kun je alle kanten op. boodschappenlijstje voor kip madras: 225 g kipfilet, 300 g sperziebonen, 3 bosuien, 2 tomaten, 1 ui, 1 appel en 125 g creme fraiche light. bereidingswijze: 1. Snij de kipfilet in blokjes. Meng de specerijenmix met 1 el olie en marineer hierin de kipblokjes ca. 10 min. 2. Snij de tomaten en appel in blokjes. Snipper de ui grof en snij de bosui in smalle ringen. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. Voor. Kook ondertussen de rijstmix in ruim kokend water in 14 min. Gaar en giet af. 3. Verhit 1 el olie een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de ui toe en bak ca. 2 min. Mee. Voeg de tomaten toe en bak nog ca. 1 min. 4. Voeg dan de sausmix en vervolgens 350 ml water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de appel en de sperziebonen toe en laat het ca. 2 min. Zachtjes doorkoken. 5. Haal de pan van het vuur, roer de creme fraiche erdoor en strooi de bosui erover. Serveer de Indiase kip madras en de rijst apart van elkaar. tip: vervang de kipfilet door een pakje vegetarische kipstukjes. Snij ze kleiner naar wens. In stap 3, bak de kipstukjes kort goudbruin, deze zijn al gaar. Of vervang de kipfilet door 200 g linzen(blik). In stap 3, bak de linzen met de groente mee.
Gebruik
Meerdere bereidingsinstructies, zie etiket:
Recept met lekker veel groente Boodschappenlijstje - 225 g kipfilet(blokjes) - 300 g sperziebonen - 3 bosuien - 2 tomaten - 1 ui - 1 appel - 125 g crème fraîche light Zo maak je 't (35 min) 1. Meng de specerijenmix met 1 el olie en marineer hierin de kipfiletblokjes ca. 10 min. 2. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor. Kook de rijstmix in ruim kokend water in 14 min. gaar en giet af. Snij ondertussen de tomaten en appel in blokjes. Snipper de ui grof en snij de bosui in smalle ringen. 3. Verhit 1 el olie een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de ui toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de tomaten toe en bak nog ca. 1 min. 4. Voeg dan de sausmix en vervolgens 350 ml water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de appel en de sperziebonen toe en laat het ca. 2 min. zachtjes doorkoken. 5. Haal de pan van het vuur, roer de crème fraîche erdoor en strooi de bosui over de Kip Madras. Serveer de Kip Madras en de rijst apart van elkaar. Lekker variëren Tip van De Vegetarische Slager: Vervang de kipfilet door 1 bakje Kipstuckjes. In stap 3, bak de Kipstuckjes kort goudbruin, deze zijn al gaar. Tip van de groenteboer: Vervang de kipfilet door 200 g linzen(blik). In stap 3, bak de gemarineerde linzen met de groente mee. Variatietip: Vervang in het recept de sperziebonen door 250 g bloemkoolroosjes.
Bereiding
Recept met lekker veel groente Boodschappenlijstje - 225 g kipfilet(blokjes) - 300 g sperziebonen - 3 bosuien - 2 tomaten - 1 ui - 1 appel - 125 g crème fraîche light Zo maak je 't (35 min) 1. Meng de specerijenmix met 1 el olie en marineer hierin de kipfiletblokjes ca. 10 min. 2. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor. Kook de rijstmix in ruim kokend water in 14 min. gaar en giet af. Snij ondertussen de tomaten en appel in blokjes. Snipper de ui grof en snij de bosui in smalle ringen. 3. Verhit 1 el olie een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de ui toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de tomaten toe en bak nog ca. 1 min. 4. Voeg dan de sausmix en vervolgens 350 ml water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de appel en de sperziebonen toe en laat het ca. 2 min. zachtjes doorkoken. 5. Haal de pan van het vuur, roer de crème fraîche erdoor en strooi de bosui over de Kip Madras. Serveer de Kip Madras en de rijst apart van elkaar. Lekker variëren Tip van De Vegetarische Slager: Vervang de kipfilet door 1 bakje Kipstuckjes. In stap 3, bak de Kipstuckjes kort goudbruin, deze zijn al gaar. Tip van de groenteboer: Vervang de kipfilet door 200 g linzen(blik). In stap 3, bak de gemarineerde linzen met de groente mee. Variatietip: Vervang in het recept de sperziebonen door 250 g bloemkoolroosjes.
Allergieën
Bevat
Garnaal,
Haring,
Salicylaat,
Glutenbevattende granen,
Melk,
Mosterd,
Schaaldieren,
Soja,
Tarwe,
Zeegarnaal,
Kan bevatten
Forel,
Pijnboompitten,
Zalm,
Eieren,
Glutenbevattende granen,
Selderij,
Vis,
Weekdieren,