Extra informatie
Zelf toevoegen: 1 eetlepel Blue Elephant vissaus, , 1 eetlepel suiker, optioneel 1 rode peper
Serveer deze curry met rijst
Land van oorsprong
Thailand
Gebruik
Meerdere bereidingsinstructies, zie etiket:
Ingrediënten (3-4 porties)
- 70g rode curry pasta (50g voor een minder pittig gerecht)
- 400ml kokoscrème, 100 ml water
- 120g gesneden ananas
- 3-4 cherry tomaten (gehalveerd)
- 10 druiven
- 2 gedroogde kaffir limoenblaadjes (optioneel)
- 250g eendenborstfilet (of rundvlees, kip, witvis, garnalen of tofu)
- 1 el. vissaus
- 1/2 el. suiker, 2 el. rijstolie
- 1 st. grote rode chilipeper
- 3 basilicumblaadjes (vers of gedroogd).
Recept
Braad de gesneden eendenborstfilet kort rondom bruin en houd deze apart. Verhit de rijstolie in een wok en roerbak de currypasta op halfhoog vuur tot een aroma vrijkomt.
Voeg de helft van de kokoscrème toe, roer en breng het geheel aan de kook.
Voeg de overgebleven kokoscrème en water toe. Breng het geheel aan de kook.
Meng de eendenborstfilet, druiven, ananas, en cherrytomaten erdoor en voeg vervolgens de kaffir limoenblaadjes, vissaus en suiker toe.
Laat de curry sudderen totdat deze kookt.
Garneer met basilicum en smalle reepjes rode chilipeper en serveer de curry met Thaise jasmijnrijst.
Bereiding
Ingrediënten (3-4 porties)
- 70g rode curry pasta (50g voor een minder pittig gerecht)
- 400ml kokoscrème, 100 ml water
- 120g gesneden ananas
- 3-4 cherry tomaten (gehalveerd)
- 10 druiven
- 2 gedroogde kaffir limoenblaadjes (optioneel)
- 250g eendenborstfilet (of rundvlees, kip, witvis, garnalen of tofu)
- 1 el. vissaus
- 1/2 el. suiker, 2 el. rijstolie
- 1 st. grote rode chilipeper
- 3 basilicumblaadjes (vers of gedroogd).
Recept
Braad de gesneden eendenborstfilet kort rondom bruin en houd deze apart. Verhit de rijstolie in een wok en roerbak de currypasta op halfhoog vuur tot een aroma vrijkomt.
Voeg de helft van de kokoscrème toe, roer en breng het geheel aan de kook.
Voeg de overgebleven kokoscrème en water toe. Breng het geheel aan de kook.
Meng de eendenborstfilet, druiven, ananas, en cherrytomaten erdoor en voeg vervolgens de kaffir limoenblaadjes, vissaus en suiker toe.
Laat de curry sudderen totdat deze kookt.
Garneer met basilicum en smalle reepjes rode chilipeper en serveer de curry met Thaise jasmijnrijst.
Bewaaradvies
Koel & droog bewaren. Na opening gekoeld bewaren en binnen 4 weken consumeren.
Allergieën
Bevat
Schaaldieren,
Soja,
Kan bevatten
Pinda's,
Pinda's (aardnoten),
Sesamzaad,
Soja,