Extra informatie
Dit product is een Prijsfavoriet. Dat zijn onze eigen-merkproducten van topkwaliteit en ze zijn altijd voordelig. Je herkent ze aan het blauwe duimpje.
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
Ingrediënten voor een basisrisotto (voor 4 personen): 1 fijngesneden ui, 2 el (olijf)olie, 15 g roomboter, 350 g arboriorijst, ca. 1 l vloeistof (1 l groentebouillon, 100 ml wijn), peper, ca. 50 g geraspte Parmezaanse kaas
1. Verhit de (olijf)olie in een pan en fruit de fijngesneden ui tot deze glazig is. 2. Voeg de arboriorijst toe en schep deze om. 3. Voeg de wijn toe en laat volledig inkoken. Voeg daarna scheutje voor scheutje de groentebouillon toe en laat deze onder voortdurend roeren absorberen en verdampen gedurende 18 minuten. 4. De arboriorijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige beet heeft. 5. Haal de arboriorijst van de warmtebron, roer een klontje boter erdoor en bestrooi met Parmezaanse kaas. 6. Laat het gerecht nog 10 minuten afgedekt staan. 7. Breng op smaak met peper.
Bereiding
Ingrediënten voor een basisrisotto (voor 4 personen): 1 fijngesneden ui, 2 el (olijf)olie, 15 g roomboter, 350 g arboriorijst, ca. 1 l vloeistof (1 l groentebouillon, 100 ml wijn), peper, ca. 50 g geraspte Parmezaanse kaas
1. Verhit de (olijf)olie in een pan en fruit de fijngesneden ui tot deze glazig is. 2. Voeg de arboriorijst toe en schep deze om. 3. Voeg de wijn toe en laat volledig inkoken. Voeg daarna scheutje voor scheutje de groentebouillon toe en laat deze onder voortdurend roeren absorberen en verdampen gedurende 18 minuten. 4. De arboriorijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige beet heeft. 5. Haal de arboriorijst van de warmtebron, roer een klontje boter erdoor en bestrooi met Parmezaanse kaas. 6. Laat het gerecht nog 10 minuten afgedekt staan. 7. Breng op smaak met peper.
Bewaaradvies
Ten minste houdbaar tot en met: zie achterzijde. Kijk, ruik en proef na deze datum. Koel en droog bewaren.
Allergieën
Vrij van
Amandel,
Cashewnoot,
Eieren,
Gerst,
Glutenbevattende Granen,
Haver,
Hazelnoot,
Khorasantarwe,
Lactose,
Lupine,
Macadamianoot,
Melk,
Mosterd,
Noten,
Paranoot,
Pecannoot,
Pinda's,
Pistachenoot,
Rogge,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Soja,
Spelt,
Sulfieten,
Tarwe,
Vis,
Walnoot,
Weekdieren,