Extra informatie
Wil je eens wat anders proberen met de wolken cake? bekijk de lekkere variatierecepten op onze Dr. Oetker website: van gevulde taart tot kleine cakejes. En allemaal even lekker. Ben je in een experimenteer bui, probeer dan ook eens Dr. Oetker wolken citroen.
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bakken:
Zelf toevoegen: 200 ml slagroom, 3 eieren, 1 el melk, bakpapier. Benodigdheden: Springvorm doorsnee 24 cm Mixer met garden Zeefje Voorbereiden (5 minuten): - Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor - Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray (bijv. Dr. Oetker). Beslag bereiden (5 minuten): - Doe de cakemix, de eieren en de slagroom in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. - Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. - Verdeel de helft van het beslag over de springvorm en strijk het glad. - Voeg de cacaomix en een eetlepel melk aan het overige beslag toe en klop het nog 1/2 minuut op de hoogste stand tot een egaal beslag. - Het donkere beslag over het lichte beslag verdelen en met een vork zo doorroeren dat er een marmereffect ontstaat. - Strooi circa 1/4 van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag. Bakken (50-55 minuten): - Bak de cake onderin de oven in 50-55 minuten gaar en goudbruin. Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. - Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster. Bestrooi de cake vlak voor serveren met de rest van de poedersuiker. Tip: Als je de cake langer dan een dag wilt bewaren, dek de cake dan af met een schone theedoek. De korst blijft dan licht krokant.
Bereiding
Zelf toevoegen: 200 ml slagroom, 3 eieren, 1 el melk, bakpapier. Benodigdheden: Springvorm doorsnee 24 cm Mixer met garden Zeefje Voorbereiden (5 minuten): - Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor - Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray (bijv. Dr. Oetker). Beslag bereiden (5 minuten): - Doe de cakemix, de eieren en de slagroom in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. - Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. - Verdeel de helft van het beslag over de springvorm en strijk het glad. - Voeg de cacaomix en een eetlepel melk aan het overige beslag toe en klop het nog 1/2 minuut op de hoogste stand tot een egaal beslag. - Het donkere beslag over het lichte beslag verdelen en met een vork zo doorroeren dat er een marmereffect ontstaat. - Strooi circa 1/4 van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag. Bakken (50-55 minuten): - Bak de cake onderin de oven in 50-55 minuten gaar en goudbruin. Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. - Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster. Bestrooi de cake vlak voor serveren met de rest van de poedersuiker. Tip: Als je de cake langer dan een dag wilt bewaren, dek de cake dan af met een schone theedoek. De korst blijft dan licht krokant.
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren.
Allergieën
Bevat
Eieren,
Glutenbevattende granen,
Melk,
Tarwe,
Kan bevatten
Eieren,