Land van oorsprong
Zweden
Gebruik
Onbekend:
Enchilada met kip, 4 porties
400-500 g kipfilet, in blokjes gesneden
1 el boter of olie
1 zakje Santa Maria Enchilada kruidenmix
8 Santa Maria Corn Tortillas of Original Soft Tortilla
500 g tomatenpuree
50 ml water
300 g geraspte kaas
Probeer vegetarisch! - vervang de kip door 400 g geschilde en in blokjes gesneden zoete aardappelen (2x2cm) en 1 verpakking voorgekookte gespoelde zwarte bonen (ca. 400g). Kook zoals hieronder, maar voeg de bonen toe aan de pan wanneer de zoete aardappel ongeveer 5 minuten gebakken is.
Bereiding: Bak de kip/zoete aardappel bruin in boter of olie. Meng tomatenpuree met water en kruidenmix en de helft van de kaas. Giet de helft van de tomatensaus over de kip/zoete aardappel en de bonen in de pan en laat het geheel 2-3 minuten sudderen, toe de kip/zoete aardappel gaar is. Verdeel het kippenmengsel/zoet aardappelmengsel over de tortilla's, rol ze op en leg ze in een ingevette, ovenbestendige schaal. Giet de rest van de saus over de rolletjes en bedek met de kaas. Rooster in de oven op 200C, ongeveer 10 minuten, serveer met salade.
Bereiding
Enchilada met kip, 4 porties
400-500 g kipfilet, in blokjes gesneden
1 el boter of olie
1 zakje Santa Maria Enchilada kruidenmix
8 Santa Maria Corn Tortillas of Original Soft Tortilla
500 g tomatenpuree
50 ml water
300 g geraspte kaas
Probeer vegetarisch! - vervang de kip door 400 g geschilde en in blokjes gesneden zoete aardappelen (2x2cm) en 1 verpakking voorgekookte gespoelde zwarte bonen (ca. 400g). Kook zoals hieronder, maar voeg de bonen toe aan de pan wanneer de zoete aardappel ongeveer 5 minuten gebakken is.
Bereiding: Bak de kip/zoete aardappel bruin in boter of olie. Meng tomatenpuree met water en kruidenmix en de helft van de kaas. Giet de helft van de tomatensaus over de kip/zoete aardappel en de bonen in de pan en laat het geheel 2-3 minuten sudderen, toe de kip/zoete aardappel gaar is. Verdeel het kippenmengsel/zoet aardappelmengsel over de tortilla's, rol ze op en leg ze in een ingevette, ovenbestendige schaal. Giet de rest van de saus over de rolletjes en bedek met de kaas. Rooster in de oven op 200C, ongeveer 10 minuten, serveer met salade.
Bewaaradvies
Droog en op kamertemperatuur bewaren.
Ten minste houdbaar tot: zie verpakking.