Extra informatie
Het merk Koopmans begon in 1846 in de boekweitmolen van uilke klazes koopmans. De gemalen boekweit werd door inwoners van het dorp gebruikt voor het maken van broden, pap en nog veel meer. Vandaag de dag kun je dit bijzondere ingredient nog steeds bij ons kopen in de vorm van boekweitgrutten. Gebruik deze grutten voor het maken van pap of maak rustieke koekjes met een handje biologische boekweit. Heb je behoefte aan inspiratie en originele recepten? kijk dan op koopmans.com voor variatierecepten en bakfilmpjes en probeer nieuwe recepten uit met dit eeuwenoude product.
Land van oorsprong
Duitsland
Gebruik
Meerdere bereidingsinstructies, zie etiket:
BENODIGHEDEN: 500g Koopmans Pannenkoekmeel Kabouter, 1 liter melk, Snufje zout, 2 eieren. BEREID HET BESLAG: 1. Doe de 500 g pannenkoekmeel in een beslagkom en voeg de 1 liter melk, 2 eieren en het snufje zout toe. 2. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag. BAKKEN: 3. Doe een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. 4. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. 5. Serveer de pannenkoeken met stroop, poedersuiker of een ander beleg naar keuze.
Bereiding
BENODIGHEDEN: 500g Koopmans Pannenkoekmeel Kabouter, 1 liter melk, Snufje zout, 2 eieren. BEREID HET BESLAG: 1. Doe de 500 g pannenkoekmeel in een beslagkom en voeg de 1 liter melk, 2 eieren en het snufje zout toe. 2. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag. BAKKEN: 3. Doe een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. 4. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. 5. Serveer de pannenkoeken met stroop, poedersuiker of een ander beleg naar keuze.
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren.
Allergieën
Bevat
Glutenbevattende granen,
Tarwe,
Kan bevatten
Lupine,
Mosterd,
Soja,