Extra informatie
Het merk Koopmans is ontstaan in een boekweitmolen. Oprichter uilke klazes Koopmans maakte de lekkerste producten van boekweit en was hiermee de grondlegger van het merk zoals het vandaag de dag in de winkels ligt. Vroeger werd boekweit veel gebruikt voor het maken van broden en op speciale dagen ook voor pannenkoeken. Dat kan vandaag de dag natuurlijk nog steeds. Bak met de Koopmans pannenkoekenmix meergranen een flinke stapel pannenkoeken om met het hele gezin van te genieten. Deze pannenkoeken kunnen bijna niet mislukken en hebben een authentieke oud-hollandse smaak dankzij de verschillende granen. Varieer met je favoriete toppings en eet pannenkoeken met poedersuiker, stroop, appel en kaas tijdens een gezellige maaltijd met het hele gezin.
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bakken:
Benodigdheden: - 1 pak Koopmans Pannenkoeken Meergranen - 900ml melk - 2 eieren - Boter of olie Keukengerei: - Mixer of garde Bereidingstijd: +/- 30 minuten Bereidingswijze: 1. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe (450ml). 2. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag. 3. Voeg al roerend de rest van de melk en de 2 eieren toe. 4. Doe een klontje boter of scheutje olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. 5. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken op niet al te hoog vuur aan beide zijden goudbruin.
Bereiding
Benodigdheden: - 1 pak Koopmans Pannenkoeken Meergranen - 900ml melk - 2 eieren - Boter of olie Keukengerei: - Mixer of garde Bereidingstijd: +/- 30 minuten Bereidingswijze: 1. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe (450ml). 2. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag. 3. Voeg al roerend de rest van de melk en de 2 eieren toe. 4. Doe een klontje boter of scheutje olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. 5. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken op niet al te hoog vuur aan beide zijden goudbruin.
Serveer suggestie
• De gebakken pannenkoeken kun je warm houden tussen twee. borden die op een pan met kokend water staan. Je kunt ze ook. opwarmen in de oven (ca. 50 °C) of in de magnetron. • Voor kaaspannenkoeken: giet beslag in de pan. Druk 4 plakjes. kaas per pannenkoek in het beslag. Schep daarna een beetje. beslag over de kaasplakjes. • Voor spekpannenkoeken: leg eerst het spek in de pan en giet. daarna het beslag eroverheen.
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren.
Allergieën
Bevat
3-Aminophenol,
Salicylaat,
Gerst,
Glutenbevattende granen,
Haver,
Lactose,
Rogge,
Tarwe,
Kan bevatten
Eieren,
Melk,