Extra informatie
Vervang voor een vegetarische variant het rundergehakt ook eens voor vegetarisch gehakt
Inhoud pakket: 1 courgette, 1 aubergine, 1 rode paprika, 1 ui, 2 knoflookteentjes, zakje kruidenmix, zakje rozijnen/gedroogde abrikozen, zakje kruidenpasta voor couscous, zakje couscous
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
Inhoud pakket:
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
2 tomaten
1 ui
2 knoflooktenen
blikje tomatenpuree
1 groentebouillonblokje
zakje rozijnen
zakje kruidenmix
200 g couscous
Zelf toevoegen:
300 g kip(dij)filet
2 el (olijf)olie
500 ml water
Bereiden:
1. Maak de groente schoon. Snijd de courgette, aubergine, paprika en tomaat in stukken. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de kip in blokjes.
2. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin de kipfilet 3 minuten op hoge temperatuur.
3. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten op hoge temperatuur.
4. Voeg de courgette, aubergine en paprika toe en bak 5 minuten op hoge temperatuur.
5. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut op middelhoge tot hoge temperatuur.
6. Verkruimel een half bouillonblokje over de groente, voeg de rozijnen, tomaat, kruidenmix en 200 ml water toe, breng aan de kook en laat 10-12 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
7. Breng ondertussen 300 ml water aan de kook en los hierin een half bouillonblokje op. Voeg de couscous en 1 eetlepel olie toe. Zet de warmtebron uit, dek direct af met een deksel en laat 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork.
8. Serveer het groentemengsel met de couscous.
TIP: Bestrooi voor serveren met fijngesneden koriander en/of verkruimelde fetakaas naar smaak.
VEGA(N)TIP: Vervang de kip door 400 gram kikkererwten. Voeg deze toe bij stap 6.
Bereiding
Inhoud pakket:
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
2 tomaten
1 ui
2 knoflooktenen
blikje tomatenpuree
1 groentebouillonblokje
zakje rozijnen
zakje kruidenmix
200 g couscous
Zelf toevoegen:
300 g kip(dij)filet
2 el (olijf)olie
500 ml water
Bereiden:
1. Maak de groente schoon. Snijd de courgette, aubergine, paprika en tomaat in stukken. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de kip in blokjes.
2. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin de kipfilet 3 minuten op hoge temperatuur.
3. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten op hoge temperatuur.
4. Voeg de courgette, aubergine en paprika toe en bak 5 minuten op hoge temperatuur.
5. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut op middelhoge tot hoge temperatuur.
6. Verkruimel een half bouillonblokje over de groente, voeg de rozijnen, tomaat, kruidenmix en 200 ml water toe, breng aan de kook en laat 10-12 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
7. Breng ondertussen 300 ml water aan de kook en los hierin een half bouillonblokje op. Voeg de couscous en 1 eetlepel olie toe. Zet de warmtebron uit, dek direct af met een deksel en laat 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork.
8. Serveer het groentemengsel met de couscous.
TIP: Bestrooi voor serveren met fijngesneden koriander en/of verkruimelde fetakaas naar smaak.
VEGA(N)TIP: Vervang de kip door 400 gram kikkererwten. Voeg deze toe bij stap 6.
Bewaaradvies
Ten minste houdbaar tot en met: zie bovenzijde. Vaak goed na deze datum. Kijk, ruik en proef. Na aankoop bewaren in de koelkast.
Allergieën
Bevat
Glutenbevattende granen,
Mosterd,
Sulfieten,
Tarwe,
Vrij van
Amandel,
Cashewnoot,
Eieren,
Gerst,
Haver,
Hazelnoot,
Khorasantarwe,
Lactose,
Lupine,
Macadamianoot,
Melk,
Noten,
Paranoot,
Pecannoot,
Pinda's,
Pistachenoot,
Rogge,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Soja,
Spelt,
Vis,
Walnoot,
Weekdieren,