Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
Inhoud pakket:
2 aubergines
1 courgette
4 tomaten
1 rode ui
2 knoflooktenen
2 aardappelen
1 blikje tomatenpuree
zakje kruidenmix
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in.
2. Maak de groente schoon. Snij de aubergine en courgette in dunne ronde plakken en de tomaten in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes.
3. Verhit de olie in een hapjes- of braadpan. Bak hierin het gehakt in 3-5 minuten op hoge temperatuur rul.
4. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak 2 minuten op hoge temperatuur.
5. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten op middelhoge temperatuur.
6. Voeg de tomaten, kruidenmix en halfvolle melk toe, breng al roerend aan de kook en laat de saus op lage temperatuur 10 minuten sudderen.
7. Verdeel een derde deel van de saus over de bodem van de ovenschaal en leg er dakpansgewijs de helft van de aubergine en de helft van de courgette op.
8. Verdeel hierover de helft van de overgebleven saus en bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
9. Leg hierop dakpansgewijs de overige plakken aubergine en courgette. Verdeel hierover de overgebleven saus en dek af met de plakjes aardappel.
10. Bestrooi de bovenste laag met de rest van de geraspte kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de moussaka in 45 minuten gaar en goudgeel.
VEGA(N)TIP: Vervang het gehakt door 360 gram witte bonen.
Bereiding
Inhoud pakket:
2 aubergines
1 courgette
4 tomaten
1 rode ui
2 knoflooktenen
2 aardappelen
1 blikje tomatenpuree
zakje kruidenmix
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in.
2. Maak de groente schoon. Snij de aubergine en courgette in dunne ronde plakken en de tomaten in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes.
3. Verhit de olie in een hapjes- of braadpan. Bak hierin het gehakt in 3-5 minuten op hoge temperatuur rul.
4. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak 2 minuten op hoge temperatuur.
5. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten op middelhoge temperatuur.
6. Voeg de tomaten, kruidenmix en halfvolle melk toe, breng al roerend aan de kook en laat de saus op lage temperatuur 10 minuten sudderen.
7. Verdeel een derde deel van de saus over de bodem van de ovenschaal en leg er dakpansgewijs de helft van de aubergine en de helft van de courgette op.
8. Verdeel hierover de helft van de overgebleven saus en bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
9. Leg hierop dakpansgewijs de overige plakken aubergine en courgette. Verdeel hierover de overgebleven saus en dek af met de plakjes aardappel.
10. Bestrooi de bovenste laag met de rest van de geraspte kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de moussaka in 45 minuten gaar en goudgeel.
VEGA(N)TIP: Vervang het gehakt door 360 gram witte bonen.
Bewaaradvies
Ten minste houdbaar tot en met: zie verpakking. Kijk, ruik en proef na deze datum. Na aankoop bewaren in de koelkast.
Allergieën
Vrij van
Amandel,
Cashewnoot,
Eieren,
Gerst,
Glutenbevattende Granen,
Haver,
Hazelnoot,
Khorasantarwe,
Lactose,
Lupine,
Macadamianoot,
Melk,
Mosterd,
Noten,
Paranoot,
Pecannoot,
Pinda's,
Pistachenoot,
Rogge,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Soja,
Spelt,
Sulfieten,
Tarwe,
Vis,
Walnoot,
Weekdieren,