Extra informatie
In de tuin van kruidenboerin khun orachan staan knollen Laos, bossen citroengras en allerlei plantjes die we in Nederland niet kennen. Het groeit hier overvloedig en door elkaar, maar daar zit een filosofie achter. het gaat erom dat je alles in balans houdt, zegt orachan. Daar begint de smaak van jouw thaise groene curry.
Land van oorsprong
Thailand
Gebruik
Wokken:
Zelf toevoegen:
- 300g kip
- 1 stronk paksoi, 250g ui, 1 paprika, 1 prei
- 400ml kokosmelk
- 400g rijst (ongekookt)
Zo maak je het zelf voor 4 personen
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in stukjes. Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur, doe de kip erbij en wok tot het vlees gaar is. Snijd de groenten klein en voeg deze bij de kip. Wok nog 2 minuten. Voeg 400ml kokosmelk toe. Laat sudderen tot de groente beetgaar is. Serveer met rijst.
Bereiding
Zelf toevoegen:
- 300g kip
- 1 stronk paksoi, 250g ui, 1 paprika, 1 prei
- 400ml kokosmelk
- 400g rijst (ongekookt)
Zo maak je het zelf voor 4 personen
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in stukjes. Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur, doe de kip erbij en wok tot het vlees gaar is. Snijd de groenten klein en voeg deze bij de kip. Wok nog 2 minuten. Voeg 400ml kokosmelk toe. Laat sudderen tot de groente beetgaar is. Serveer met rijst.
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren.