Extra informatie
De massaman curry is wat milder van smaak dan de andere thaise currypastas. De tamarinde gecombineerd met de verschillende kruiden en specerijen zorgt voor een zachtere maar wel kruidige smaak.
Vaak wordt de massaman curry met kip of rundvlees gegeten. Maar een vegetarische variant is ook erg lekker, bijvoorbeeld met linzen. Bewaar de curry pasta na opening in de koelkast, zo is hij langer houdbaar.
Koh thai staat voor 'the island of flavours'. Dit verwijst naar de vele smaken van de thaise keuken. In Thailand wordt namelijk elk eiland, elke regio gekenmerkt door zijn eigen ingredienten en gerechten.
Land van oorsprong
Thailand
Gebruik
Bereidingswijze:
Curry voor 3 personen: • 3 eetlepels currypasta • 1 ui (fijngesneden) • 200g voorgekookte krieltjes • 165ml kokosmelk • 200g gesneden kipfilet of uitgelekte linzen • 250g sperzieboontjes.
Bereidingswijze: 1. Fruit de currypasta in 1 el olie. 2. Voeg de kipfilet/linzen toe en bak 2-3 minuten. 3. Voeg de ui, krieltjes, en gehalveerde boontjes toe en bak 3 minuten mee. 4. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes doorkoken tot de (kip en) groenten gaar zijn.
Bereiding
Curry voor 3 personen: • 3 eetlepels currypasta • 1 ui (fijngesneden) • 200g voorgekookte krieltjes • 165ml kokosmelk • 200g gesneden kipfilet of uitgelekte linzen • 250g sperzieboontjes.
Bereidingswijze: 1. Fruit de currypasta in 1 el olie. 2. Voeg de kipfilet/linzen toe en bak 2-3 minuten. 3. Voeg de ui, krieltjes, en gehalveerde boontjes toe en bak 3 minuten mee. 4. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes doorkoken tot de (kip en) groenten gaar zijn.
Serveer suggestie
Serveer met Pandanrijst, vissaus en voeg eventueel 2 handjes ongezouten pinda's toe.
Bewaaradvies
Na opening gekoeld bewaren.
Allergieën
Bevat
Pinda's,