Mehnat Basmati rijst
6.99

Mehnat Basmati rijst

2 kg

Een langkorrelige rijstsoort met een volle smaak

  • Een authentieke rijstsoort
  • Deze basmati is minimaal 2 jaar oud, premium aged
  • Perfect te combineren met Indiase gerechten

Andere kochten ook

Mehnat Basmati rijst € 3,99 1 kg
Mehnat Basmati rijst € 6,99 2 kg
Mehnat Basmati rijst € 13,99 4,5 kg

Inhoud en Gewicht

  • 2 kg

Contactgegevens

E-mail
enquiry@mehnatfoods.com

Mehnat Foods
# 13, FF, Street No. 1, Model Town, Amritsar, Punjab (INDIA) - 143001

Website
www.mehnatfoods.com

Merk

Mehnat

Land van oorsprong

India

Gebruik

Koken:
Basis kookinstructies: 1 kopje Mehnat Crown Special Basmati Rice, 2 kopjes water, 1 eetlepel olie, 1/4 theelepel zout indien gewenst. Traditioneel koken: Spoel de rijst in koud water om overtollig zetmeel te verwijderen. Doe de rijst, water, olie en zout in een grote pan. Laat het rijstmengel 15 minuten rusten. Breng nu het rijstmengsel aan de kook en af en toe roeren. Zet de hittebron lager en leg een goed passend deksel op de pan, laat de rijst daarna 15 minuten heel zachtjes verder koken. Haal de pan van de hittebron, roer de rijst door met een vork en serveer.

In magnetron bereiden:
Magnetron: Spoel de rijst in koud water om overtollig zetmeel te verwijderen. Doe de rijst, water, olie en zout in een kom geschikt voor de magnetron en dek af. Laat het mengsel 15 minuten rusten. Kook de rijst 10 minuten op de hoogste magnetronstand. Haal het deksel van de kom en roer de rijst door. Zet daarna de opnieuw afgedekte kom terug in de magnetron en kook deze nog 10 minuten op de ontdooi stand. Roer de rijst door met een vork en serveer.

Onbekend:
Rijstkoker: Spoel de rijst in koud water om overtollig zetmeel te verwijderen. Voeg de rijst, water, olie en zout in een rijstkoker. Laat het rijstmengsel 15 minuten rusten. Volg de gebruiksaanwijzing voor het koken van 'lange korrel rijst'.

Bereiding

Basis kookinstructies: 1 kopje Mehnat Crown Special Basmati Rice, 2 kopjes water, 1 eetlepel olie, 1/4 theelepel zout indien gewenst.
Traditioneel koken: Spoel de rijst in koud water om overtollig zetmeel te verwijderen. Doe de rijst, water, olie en zout in een grote pan. Laat het rijstmengel 15 minuten rusten. Breng nu het rijstmengsel aan de kook en af en toe roeren. Zet de hittebron lager en leg een goed passend deksel op de pan, laat de rijst daarna 15 minuten heel zachtjes verder koken. Haal de pan van de hittebron, roer de rijst door met een vork en serveer.

Bewaaradvies

Op een droge en koele plaats bewaren.

Voedingswaarden

Soortper 100 Gram
Energie1460 kJ (349 kcal)
Vet0.5 Gram
waarvan verzadigd0.1 Gram
Koolhydraten78 Gram
waarvan suikers0 Gram
Voedingsvezel1.9 Gram
Eiwitten8.2 Gram
Zout0 Gram
Winkelmandje 0 Totaal € 0,00
Product Aantal Prijs Subtotaal
Subtotaal € 0,00
Bonuskorting
Bonuskorting € 0,00
Overige
Totaal door u te betalen € 0,00
Product Prijs
Bonuskorting
Overige
Subtotaal € 0,00
Bonuskorting € 0,00
Totaal door u te betalen € 0,00

Winkelmandje


Je winkelmandje is nog leeg

Start met bestellen
Venster sluiten