Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
Inhoud pakket:
2 rode paprika’s
1 prei
zakje sperziebonen
2 uien
2 knoflooktenen
1 rode peper
2 takjes tijm
1 groentebouillonblokje
zakje kruidenmix voor oesterzwammen
zakje kruidenmix voor rijst
300 g witte basmatirijst
Zelf toevoegen:
250 g oesterzwammen
4 el (olijf)olie
600 ml water
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Maak de groente schoon. Snijd de paprika in blokjes en de prei in halve ringen. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd in stukjes van 3 cm. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten en hak fijn. Ris de blaadjes van de tijm en hak fijn. Scheur de oesterzwammen in repen.
3. Breng 600 ml water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op.
4. Meng de oesterzwammen met de kruidenmix voor oesterzwammen en 2 eetlepels olie. Verdeel over een bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
5. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en rode peper naar smaak 2 minuten op hoge temperatuur.
6. Voeg de paprika en prei toe en bak 3-4 minuten op hoge temperatuur.
7. Voeg de sperziebonen toe en bak 3 minuten op hoge temperatuur.
8. Voeg de kruidenmix voor rijst en de tijm toe en bak 1 minuut mee.
9. Voeg de rijst toe en roer goed door.
10. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat, met de deksel op de pan, 15-18 minuten zachtjes koken. Zorg dat de rijst helemaal onderstaat. Roer af en toe door. Het geheel moet een romige, maar niet te natte consistentie hebben. Voeg eventueel een klein beetje extra water toe indien nodig.
11. Serveer de groenten met rijst op een bord en leg hierop de krokante oesterzwammen.
TIP: Bestrooi voor serveren met fijngesneden koriander of platte peterselie naar smaak.
Bereiding
Inhoud pakket:
2 rode paprika’s
1 prei
zakje sperziebonen
2 uien
2 knoflooktenen
1 rode peper
2 takjes tijm
1 groentebouillonblokje
zakje kruidenmix voor oesterzwammen
zakje kruidenmix voor rijst
300 g witte basmatirijst
Zelf toevoegen:
250 g oesterzwammen
4 el (olijf)olie
600 ml water
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Maak de groente schoon. Snijd de paprika in blokjes en de prei in halve ringen. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd in stukjes van 3 cm. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten en hak fijn. Ris de blaadjes van de tijm en hak fijn. Scheur de oesterzwammen in repen.
3. Breng 600 ml water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op.
4. Meng de oesterzwammen met de kruidenmix voor oesterzwammen en 2 eetlepels olie. Verdeel over een bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
5. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en rode peper naar smaak 2 minuten op hoge temperatuur.
6. Voeg de paprika en prei toe en bak 3-4 minuten op hoge temperatuur.
7. Voeg de sperziebonen toe en bak 3 minuten op hoge temperatuur.
8. Voeg de kruidenmix voor rijst en de tijm toe en bak 1 minuut mee.
9. Voeg de rijst toe en roer goed door.
10. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat, met de deksel op de pan, 15-18 minuten zachtjes koken. Zorg dat de rijst helemaal onderstaat. Roer af en toe door. Het geheel moet een romige, maar niet te natte consistentie hebben. Voeg eventueel een klein beetje extra water toe indien nodig.
11. Serveer de groenten met rijst op een bord en leg hierop de krokante oesterzwammen.
TIP: Bestrooi voor serveren met fijngesneden koriander of platte peterselie naar smaak.
Bewaaradvies
Ten minste houdbaar tot en met: zie bovenzijde. Vaak goed na deze datum. Kijk, ruik en proef. Na aankoop bewaren in de koelkast.