Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
Inhoud pakket:
zakje sperziebonen
2 courgettes
8 cherrytomaten
1 ui
2 knoflooktenen
zakje kruidenmix
Bereiden:
1. Maak de groente schoon. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snij de sperziebonen in stukjes. Snij de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes. Snij de cherrytomaten in vieren. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de basilicum met stelen grof. Snij de kipfilet in blokjes.
2. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Meng de kruidenmix met 3 eetlepels warm water en laat wellen.
4. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten op hoge temperatuur.
5. Voeg de kipfilet toe en bak 3 minuten op hoge temperatuur.
6. Voeg de sperziebonen en courgette toe en bak 8-10 minuten op hoge temperatuur.
7. Roer 3 eetlepels olie door de gewelde kruidenmix, voeg de basilicum en de kaas toe en pureer met een staafmixer of in de keukenmachine tot een pesto. Voeg indien nodig 1 à 2 eetlepels water toe.
8. Voeg de pesto, tomaten en penne toe aan het groentemengsel en meng goed door.
VEGATIP: Vervang de kipfilet door 150 g bolletjes mini mozzarella en/of 110 g gehakte walnoten. Vervang de Parmezaanse kaas door geraspte oude kaas.
TIP: Bestrooi voor serveren met 85 g rucola, 30 g pijnboompitjes en/of extra parmigiano reggiano naar smaak.
Bereiding
Inhoud pakket:
zakje sperziebonen
2 courgettes
8 cherrytomaten
1 ui
2 knoflooktenen
zakje kruidenmix
Bereiden:
1. Maak de groente schoon. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snij de sperziebonen in stukjes. Snij de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes. Snij de cherrytomaten in vieren. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de basilicum met stelen grof. Snij de kipfilet in blokjes.
2. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Meng de kruidenmix met 3 eetlepels warm water en laat wellen.
4. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten op hoge temperatuur.
5. Voeg de kipfilet toe en bak 3 minuten op hoge temperatuur.
6. Voeg de sperziebonen en courgette toe en bak 8-10 minuten op hoge temperatuur.
7. Roer 3 eetlepels olie door de gewelde kruidenmix, voeg de basilicum en de kaas toe en pureer met een staafmixer of in de keukenmachine tot een pesto. Voeg indien nodig 1 à 2 eetlepels water toe.
8. Voeg de pesto, tomaten en penne toe aan het groentemengsel en meng goed door.
VEGATIP: Vervang de kipfilet door 150 g bolletjes mini mozzarella en/of 110 g gehakte walnoten. Vervang de Parmezaanse kaas door geraspte oude kaas.
TIP: Bestrooi voor serveren met 85 g rucola, 30 g pijnboompitjes en/of extra parmigiano reggiano naar smaak.
Bewaaradvies
Ten minste houdbaar tot en met: zie bovenzijde. Vaak goed na deze datum. Kijk, ruik en proef. Na aankoop bewaren in de koelkast.
Allergieën
Bevat
Lactose,
Melk,
Vrij van
Amandel,
Cashewnoot,
Eieren,
Gerst,
Glutenbevattende Granen,
Haver,
Hazelnoot,
Khorasantarwe,
Lactose,
Lupine,
Macadamianoot,
Melk,
Mosterd,
Noten,
Paranoot,
Pecannoot,
Pinda's,
Pistachenoot,
Rogge,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Soja,
Spelt,
Sulfieten,
Tarwe,
Vis,
Walnoot,
Weekdieren,