Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
schrap of schil de winterpeen, was en snijd in stukken of schijfjes. Pan: kook de winterpeen 10-12 minuten in een laagje water. Giet af. Koekenpan/wok: verhit (olijf)olie en roerbak de winterpeen 8 minuten. Oven (200°C): meng de winterpeen met 2 eetlepels (olijf)olie. Leg de winterpeen op een bakplaat en rooster 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. Stomen: doe de winterpeen in een ijzeren stoommandje en verdeel deze gelijkmatig. Doe 250 ml water in een pan en zet het stoommandje erin. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet, zodra er stoom onder de deksel vandaan komt, de temperatuur laag en stoom 12 minuten.
Bereiding
schrap of schil de winterpeen, was en snijd in stukken of schijfjes. Pan: kook de winterpeen 10-12 minuten in een laagje water. Giet af. Koekenpan/wok: verhit (olijf)olie en roerbak de winterpeen 8 minuten. Oven (200°C): meng de winterpeen met 2 eetlepels (olijf)olie. Leg de winterpeen op een bakplaat en rooster 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven. Stomen: doe de winterpeen in een ijzeren stoommandje en verdeel deze gelijkmatig. Doe 250 ml water in een pan en zet het stoommandje erin. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet, zodra er stoom onder de deksel vandaan komt, de temperatuur laag en stoom 12 minuten.
Bewaaradvies
na aankoop bewaren in de koelkast.
Allergieën
Vrij van
Amandel,
Cashewnoot,
Eieren,
Gerst,
Glutenbevattende Granen,
Haver,
Hazelnoot,
Khorasantarwe,
Lactose,
Lupine,
Macadamianoot,
Melk,
Mosterd,
Noten,
Paranoot,
Pecannoot,
Pinda's,
Pistachenoot,
Rogge,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Soja,
Spelt,
Sulfieten,
Tarwe,
Vis,
Walnoot,
Weekdieren,