Extra informatie
De moderne Pinsa is gebaseerd op een pizzarecept uit het Romeinse tijdperk en is steeds populairder aan het worden. Pinsa komt van het Latijnse werkwoord 'pinsere' wat uitrekken betekent. Wat een Pinsa uniek maakt is de luchtigheid en de mix van tarwebloem, rijstmeel, sojameel en moedergist (oftewel zuurdesem). Onze Pinsa wordt met de hand uitgerold en gemaakt in Marche, Italië.
Land van oorsprong
Italië
Gebruik
Bakken:
Verwarm de oven voor op 220°C(heteluchtoven 200°C). Beleg de pinsa naar eigen smaak. Bak de belegde pinsabodem 5 minuten* op bakpapier. *afhankelijk van de topping.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C(heteluchtoven 200°C). Beleg de pinsa naar eigen smaak. Bak de belegde pinsabodem 5 minuten* op bakpapier. *afhankelijk van de topping.
Serveer suggestie
Ricetta Pinsa. PINSA DIAVOLA. INSTRUCTIES: Q.B. pikante salami, Q.B. tomaten- of pizzasaus (e.g. Bertolli piccante salsa per pizza), Q.B. (buffala) mozzarella, 1 rood pepertje in plakjes gesneden, 1 eetlepel olijfolie. Q.B. betekent Quanto Basta in het Italiaans en staat in veel recepten. Het betekent dat je zoveel moet gebruiken als nodig is.
Bewaaradvies
Koel, droog en donker bewaren. Na openen gekoeld bewaren en binnen 2 dagen gebruiken.
Allergieën
Bevat
Glutenbevattende granen,
Rogge,
Soja,
Tarwe,
Kan bevatten
Mosterd,