Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
Inhoud pakket:
150 g witte rijst
350 g groentemix
75 g taugé
120 g komkommer
zakje satésaus
zakje glutenvrije gebakken uitjes
Bereiden:
1. Kook de rijst in een pan met ruim kokend water in 8 minuten gaar en giet af. Laat de rijst in de pan staan met de deksel erop.
2. Kook ondertussen de eieren in een pan met kokend water in 8-10 minuten hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
3. Hou de komkommers apart.
4. Breng in een ruime pan water aan de kook en kook hierin de groentemix, 4-6 minuten, en voeg in de laatste minuut de taugé toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
5. Was ondertussen de komkommers en snijd in reepjes. Dit doe je door de komkommers in twee gelijke delen te snijden, snijd de gelijke delen over de lengte in plakken, leg deze plakken op elkaar en snijd daar reepjes van. Hou de reepjes komkommer apart.
6. Doe ondertussen de satésaus in een pan en verwarm deze 3-5 minuten op middelhoge temperatuur.
7. Serveer de rijst met de geblancheerde groente, komkommerreepjes, satésaus en eieren. Garneer met de gebakken uitjes.
TIP: Lekker met kroepoek.
Bereiding
Inhoud pakket:
150 g witte rijst
350 g groentemix
75 g taugé
120 g komkommer
zakje satésaus
zakje glutenvrije gebakken uitjes
Bereiden:
1. Kook de rijst in een pan met ruim kokend water in 8 minuten gaar en giet af. Laat de rijst in de pan staan met de deksel erop.
2. Kook ondertussen de eieren in een pan met kokend water in 8-10 minuten hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
3. Hou de komkommers apart.
4. Breng in een ruime pan water aan de kook en kook hierin de groentemix, 4-6 minuten, en voeg in de laatste minuut de taugé toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
5. Was ondertussen de komkommers en snijd in reepjes. Dit doe je door de komkommers in twee gelijke delen te snijden, snijd de gelijke delen over de lengte in plakken, leg deze plakken op elkaar en snijd daar reepjes van. Hou de reepjes komkommer apart.
6. Doe ondertussen de satésaus in een pan en verwarm deze 3-5 minuten op middelhoge temperatuur.
7. Serveer de rijst met de geblancheerde groente, komkommerreepjes, satésaus en eieren. Garneer met de gebakken uitjes.
TIP: Lekker met kroepoek.
Bewaaradvies
Niet geschikt om thuis in te vriezen.
Ten minste houdbaar tot en met: zie bovenzijde, mits gekoeld bewaard (max. 7°C). Vaak goed na deze datum. Kijk, ruik en proef.
Allergieën
Bevat
Pinda's,
Glutenbevattende granen,
Lactose,
Melk,
Soja,
Tarwe,
Vrij van
Amandel,
Cashewnoot,
Eieren,
Gerst,
Haver,
Hazelnoot,
Khorasantarwe,
Lupine,
Macadamianoot,
Mosterd,
Noten,
Paranoot,
Pecannoot,
Pistachenoot,
Rogge,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Spelt,
Sulfieten,
Vis,
Walnoot,
Weekdieren,