Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
Inhoud pakket:
1 limoen
1 rode paprika
1 gele puntpaprika
1 courgette
3 trostomaten
1 ui
3 knoflooktenen
zakje kruidenmix
Zelf toevoegen:
300 g kip(dij)filet
300 g (basmati)rijst
4 el (olijf)olie
50 ml water
Bereiden:
1. Maak de groente schoon. Was de limoen. Snij de paprika, courgette en tomaten in blokken. Pel de ui en de knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snij de kipfilet in repen.
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Meng 1 eetlepel olie met het sap van de limoen, 2 theelepels van de kruidenmix en 1/3 deel van de knoflook. Meng dit met de repen kipfilet en laat dit marineren.
4. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, paprika en courgette 7 minuten op hoge temperatuur.
5. Voeg de tomaten, overige kruidenmix en 50 ml water toe en laat 5 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
6. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de gemarineerde kipfilet 4-5 minuten op hoge temperatuur bruin en gaar.
7. Serveer de piri piri groente met de gebakken piri piri kip en de rijst. Bestrooi met limoenrasp naar smaak.
VEGATIP: Vervang de kipfilet door 225 g halloumi in blokjes.
TIP: Serveer met 150 g rucola. Grill de gemarineerde kip op de BBQ.
Bereiding
Inhoud pakket:
1 limoen
1 rode paprika
1 gele puntpaprika
1 courgette
3 trostomaten
1 ui
3 knoflooktenen
zakje kruidenmix
Zelf toevoegen:
300 g kip(dij)filet
300 g (basmati)rijst
4 el (olijf)olie
50 ml water
Bereiden:
1. Maak de groente schoon. Was de limoen. Snij de paprika, courgette en tomaten in blokken. Pel de ui en de knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snij de kipfilet in repen.
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Meng 1 eetlepel olie met het sap van de limoen, 2 theelepels van de kruidenmix en 1/3 deel van de knoflook. Meng dit met de repen kipfilet en laat dit marineren.
4. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, paprika en courgette 7 minuten op hoge temperatuur.
5. Voeg de tomaten, overige kruidenmix en 50 ml water toe en laat 5 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
6. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de gemarineerde kipfilet 4-5 minuten op hoge temperatuur bruin en gaar.
7. Serveer de piri piri groente met de gebakken piri piri kip en de rijst. Bestrooi met limoenrasp naar smaak.
VEGATIP: Vervang de kipfilet door 225 g halloumi in blokjes.
TIP: Serveer met 150 g rucola. Grill de gemarineerde kip op de BBQ.
Bewaaradvies
Ten minste houdbaar tot en met: zie bovenzijde. Vaak goed na deze datum. Kijk, ruik en proef. Na aankoop bewaren in de koelkast.
Allergieën
Vrij van
Amandel,
Cashewnoot,
Eieren,
Gerst,
Glutenbevattende Granen,
Haver,
Hazelnoot,
Khorasantarwe,
Lactose,
Lupine,
Macadamianoot,
Melk,
Mosterd,
Noten,
Paranoot,
Pecannoot,
Pinda's,
Pistachenoot,
Rogge,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Soja,
Spelt,
Sulfieten,
Tarwe,
Vis,
Walnoot,
Weekdieren,