Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
2 preien
1 pastinaak
1 rode paprika
1 rode appel
1 rode ui
1 gele ui
1 knoflookteen
5 kruimige aardappelen
zakje kruidenmix
Zelf toevoegen:
300 g rundergehakt
100 g geraspte belegen kaas
2 el (olijf)olie
150 ml water
Bereiden:
1. Maak de groente en het fruit schoon. Snijd de prei in halve ringen. Snijd de pastinaak en paprika in stukjes. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel, met schil, in stukjes. Pel de uien en knoflook, snipper de uien en hak de knoflook fijn. Schil de aardappelen dun en snij in vieren.
2. Doe de aardappelen met water in een kookpan tot de aardappelen net onder staan. Breng op hoge temperatuur aan de kook. Kook de aardappelen, met de deksel op de pan, in 20-25 minuten op middelhoge temperatuur gaar. Giet af, laat even uitstomen en prak of stamp de aardappelen grof.
3. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten op hoge temperatuur.
4. Voeg het gehakt toe en bak op hoge temperatuur in 3-4 minuten rul.
5. Voeg de pastinaak, paprika en prei toe en bak 2 minuten.
6. Verwarm de oven voor op 200°C.
7. Voeg de kruidenmix, het water en de appel toe en laat 12-15 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
8. Doe het groente-gehaktmengsel in een ovenschaal, verdeel hierover de aardappelen en bestrooi met geraspte kaas.
9. Bak 20 minuten in de oven.
TIP: Vervang de geraspte belegen kaas door 150 g Gruyèrekaas.
VEGA(N)TIP: Vervang het gehakt door 400 g cannellinibonen.
Bereiding
2 preien
1 pastinaak
1 rode paprika
1 rode appel
1 rode ui
1 gele ui
1 knoflookteen
5 kruimige aardappelen
zakje kruidenmix
Zelf toevoegen:
300 g rundergehakt
100 g geraspte belegen kaas
2 el (olijf)olie
150 ml water
Bereiden:
1. Maak de groente en het fruit schoon. Snijd de prei in halve ringen. Snijd de pastinaak en paprika in stukjes. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel, met schil, in stukjes. Pel de uien en knoflook, snipper de uien en hak de knoflook fijn. Schil de aardappelen dun en snij in vieren.
2. Doe de aardappelen met water in een kookpan tot de aardappelen net onder staan. Breng op hoge temperatuur aan de kook. Kook de aardappelen, met de deksel op de pan, in 20-25 minuten op middelhoge temperatuur gaar. Giet af, laat even uitstomen en prak of stamp de aardappelen grof.
3. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten op hoge temperatuur.
4. Voeg het gehakt toe en bak op hoge temperatuur in 3-4 minuten rul.
5. Voeg de pastinaak, paprika en prei toe en bak 2 minuten.
6. Verwarm de oven voor op 200°C.
7. Voeg de kruidenmix, het water en de appel toe en laat 12-15 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
8. Doe het groente-gehaktmengsel in een ovenschaal, verdeel hierover de aardappelen en bestrooi met geraspte kaas.
9. Bak 20 minuten in de oven.
TIP: Vervang de geraspte belegen kaas door 150 g Gruyèrekaas.
VEGA(N)TIP: Vervang het gehakt door 400 g cannellinibonen.
Bewaaradvies
Ten minste houdbaar tot en met: zie bovenzijde. Vaak goed na deze datum. Kijk, ruik en proef. Na aankoop bewaren in de koelkast.
Allergieën
Vrij van
Amandel,
Cashewnoot,
Eieren,
Gerst,
Glutenbevattende Granen,
Haver,
Hazelnoot,
Khorasantarwe,
Lactose,
Lupine,
Macadamianoot,
Melk,
Mosterd,
Noten,
Paranoot,
Pecannoot,
Pinda's,
Pistachenoot,
Rogge,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Soja,
Spelt,
Sulfieten,
Tarwe,
Vis,
Walnoot,
Weekdieren,