Extra informatie
Aviko aardappel lachebekjes zijn gemaakt van licht gekruide aardappel puree, voorzien van een krokant jasje. Aviko selecteert hiervoor zorgvuldig verse aardappelen, die afkomstig zijn van lokale boeren. De lachebekjes worden bereid in 100% zonnebloemolie. Ze zijn snel en makkelijk af te bakken in de oven, friteuse of koekenpan. Aviko aardappel lachebekjes zijn een heerlijk alternatief voor bijvoorbeeld aardappelpartjes of patat friet. Ideaal voor een gewone dag zijn of om iedereen te verrassen bij een feestelijke maaltijd. denk bijvoorbeeld eens aan lachebekjes met kippenvleugels in bbq-saus. Verwarm hiervoor de oven voor op 190 graden c. Roer de olie, sojasaus, ketchup, honing, knoflook en maizena door elkaar in een pan en breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen.leg de vleugels in een laag op de bodem van de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper. Overgiet de vleugels met de saus, zodat alle vleugels bedekt zijn. Bak de vleugels zonder deksel 45 minuten in een goed voorverwarmde oven, tot de saus gekarameliseerd is.bereid ondertussen de lachebekjes volgens de instructies op de verpakking. Doe de vleugels in een kom, giet de rest van de saus die achterblijft in de ovenschaal erover en serveer met de lachebekjes.
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Frituren:
Bereidingswijze: voor gebruik niet ontdooien. Friteuse: Verhit vloeibaar frituurvet of olie tot max. 175°C. Frituur porties van 450g gedurende 3 tot 4 minuten. Frituur niet te donker en frituur kleinere porties minder lang.
Bakken:
Oven: Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel porties van 450g over de bakplaat met bakpapier. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak gedurende 20 tot 25 minuten. Tussentijds eenmaal keren.
In pan bakken:
Koekenpan: Verhit 15g (2el) olie of vloeibare margarine in de koekenpan. Bak gedurende 10 tot 15 minuten op middelhoog vuur. Tussentijds regelmatig keren. Elk apparaat is anders: bovenstaande bereidingswijzen zijn dan ook richtlijnen.
Bereiding
Bereidingswijze: voor gebruik niet ontdooien. Friteuse: Verhit vloeibaar frituurvet of olie tot max. 175°C. Frituur porties van 450g gedurende 3 tot 4 minuten. Frituur niet te donker en frituur kleinere porties minder lang.
Bewaaradvies
-18ºC, zie opdruk.