Extra informatie
Spelt, ofwel Triticum spelta is een zeer oud gewas, welke naar schatting al zo´n 9000 jaar verbouwd wordt. Het is een oergraan en de voorouder van de huidige moderne tarwe.
Spelt bevat een uitzonderlijk hoog aandeel aan eiwitten en voedingsvezels en is rijk aan vitaminen en mineralen. De moleculaire structuur van de gluten in spelt wijkt af van de reguliere tarwegluten. Dit maakt dat spelt beter verteerbaar is, zeker in het bijzonder voor mensen met een tarwe-intolerantie. Daarnaast is de verteerbaarheid van de koolhydraten, ofwel de glycemische index in spelt zeer laag, waardoor de bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je langere tijd van energie blijft voorzien. Ook heeft spelt een cholesterolverlagend effect, vanwege de vele voedingsvezels en onverzadigde vetzuren.
Voogd Meelhandel BV gebruikt uitsluitend zorgvuldig geselecteerde raszuivere spelt. Deze wordt op ambachtelijke wijze vol passie en vakmanschap met molensteen gemalen tot de perfecte kwaliteit. En dat proef je!
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
Bakken in broodbakmachine op kort programma (2 uur), 500 gr. mix + 300 ml. water.
Handmatig: 500 gr. mix + 280 ml. water kneden tot soepel deeg, 15 min. rijzen. Platslaan en oprollen, in bakblik leggen met naad aan onderkant, 45 min. narijzen. Deegstuk bevochtigen en ±30 min bakken in voorverwarmde oven van 240°C.Oven 5 min.na inschieten terugzetten naar 220°C. Baktijd afhankelijk van type oven.
Bereiding
Bakken in broodbakmachine op kort programma (2 uur), 500 gr. mix + 300 ml. water.
Handmatig: 500 gr. mix + 280 ml. water kneden tot soepel deeg, 15 min. rijzen. Platslaan en oprollen, in bakblik leggen met naad aan onderkant, 45 min. narijzen. Deegstuk bevochtigen en ±30 min bakken in voorverwarmde oven van 240°C.Oven 5 min.na inschieten terugzetten naar 220°C. Baktijd afhankelijk van type oven.
Bewaaradvies
koel en droog bewaren
Allergieën
Bevat
Glutenbevattende granen,
Melk,
Soja,
Kan bevatten
Sesamzaad,
Tarwe,