Extra informatie
De gebruikte rassen zijn: franceline, cerisa en cherry. de franceline is heel vastkokend en heeft een uitmuntende smaak met een zeer dunne en gladde schil. wordt veel gebruikt in salades, in de schil of gebakken zeer vastkokend. Knolvorm is ovaal met geel vruchtvlees. de cerisa is een vrij vroeg, fijnvallend, roodschillige tafel-en saladespecialiteit met een excellente smaak. - een zoor hoog aantal fijne, lange knollen met een dieprode schilkleur en een gele vleeskleur - vrij vastkokend met een goed onderwatergewicht en bijzonder smaak- en bereidingseigenschappen - geschikt voor de lichtere gronden en met goed erwinia-en virusresistenties. de cherry is het kleinste aardappeltje van nl! Het kan zonder te schillen direct in de pan. Dat is niet alleen gemakkelijk, maar ook heel gezond. Want hierdoor blijven de vitamines optimaal bewaard. Cherry potatoes zijn klein van stuk maar groot van smaak.
Land van oorsprong
Spanje
Gebruik
Bereidingswijze:
Pan: schil de aardappelen (eventueel), snij in gelijke stukken en spoel af met koud water.
Kook de aardappelen in een laag water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten, even op lage
temperatuur droog laten stomen, omschudden en serveren.
Koekenpan: kook de aardappelen, giet af en laat even afkoelen. Snij de gekookte aardappelen
in schijfjes. Verhit vloeibare margarine en/of (olijf)olie en bak de aardappelschijfjes
op hoge temperatuur in ca. 10 minuten goudgeel. Regelmatig keren.
Oven (200ºC): snij de aardappelen in schijfjes en leg ze in een ovenschaal. Voeg naar smaak
(olijf)olie en peper toe. Meng het geheel en bak de aardappelen ca. 30 minuten in het
midden van een voorverwarmde oven tot ze gaar en goudgeel zijn. Indien voorgekookt:
15-25 min.
Magnetron (700 Watt): schil 500 gram aardappelen, snij in gelijke stukken en spoel
af met koud water. Leg de aardappelen in één laag in een voor de magnetron geschikte
schaal en voeg 2 eetlepels water toe. Verwarm de aardappelen 8 minuten in de magnetron.
Bereiding
Pan: schil de aardappelen (eventueel), snij in gelijke stukken en spoel af met koud water.
Kook de aardappelen in een laag water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten, even op lage
temperatuur droog laten stomen, omschudden en serveren.
Koekenpan: kook de aardappelen, giet af en laat even afkoelen. Snij de gekookte aardappelen
in schijfjes. Verhit vloeibare margarine en/of (olijf)olie en bak de aardappelschijfjes
op hoge temperatuur in ca. 10 minuten goudgeel. Regelmatig keren.
Oven (200ºC): snij de aardappelen in schijfjes en leg ze in een ovenschaal. Voeg naar smaak
(olijf)olie en peper toe. Meng het geheel en bak de aardappelen ca. 30 minuten in het
midden van een voorverwarmde oven tot ze gaar en goudgeel zijn. Indien voorgekookt:
15-25 min.
Magnetron (700 Watt): schil 500 gram aardappelen, snij in gelijke stukken en spoel
af met koud water. Leg de aardappelen in één laag in een voor de magnetron geschikte
schaal en voeg 2 eetlepels water toe. Verwarm de aardappelen 8 minuten in de magnetron.
Bewaaradvies
Koel, donker en droog bewaren.
Allergieën
Vrij van
Amandel,
Cashewnoot,
Eieren,
Gerst,
Glutenbevattende Granen,
Haver,
Hazelnoot,
Khorasantarwe,
Lactose,
Lupine,
Macadamianoot,
Melk,
Mosterd,
Noten,
Paranoot,
Pecannoot,
Pinda's,
Pistachenoot,
Rogge,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Soja,
Spelt,
Sulfieten,
Tarwe,
Vis,
Walnoot,
Weekdieren,