Extra informatie
Spitskool heeft een wat lossere krop dan die van witte kool, daardoor zijn de bladeren wat malser.
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
kan ook rauw geserveerd worden. Pan: doe de spitskool met een klein laagje water in een pan en breng aan de kook. Kook de spitskool, afhankelijk van de voorkeur, in 6 minuten licht knapperig of in 8 minuten gaar.
wok/koekenpan: verhit vloeibare margarine en/of (olijf)olie en roerbak de spitskool in 6-8 minuten beetgaar.
Stomen: doe de spitskool in een ijzeren stoommandje en verdeel deze gelijkmatig. Doe 250 ml water in een pan en zet het stoommandje erin. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet, zodra er stoom onder de deksel vandaan komt, de temperatuur laag en stoom 10-12 minuten
Bereiding
kan ook rauw geserveerd worden. Pan: doe de spitskool met een klein laagje water in een pan en breng aan de kook. Kook de spitskool, afhankelijk van de voorkeur, in 6 minuten licht knapperig of in 8 minuten gaar.
wok/koekenpan: verhit vloeibare margarine en/of (olijf)olie en roerbak de spitskool in 6-8 minuten beetgaar.
Stomen: doe de spitskool in een ijzeren stoommandje en verdeel deze gelijkmatig. Doe 250 ml water in een pan en zet het stoommandje erin. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet, zodra er stoom onder de deksel vandaan komt, de temperatuur laag en stoom 10-12 minuten
Bewaaradvies
Niet geschikt om thuis in te vriezen.
Te gebruiken tot en met: zie voorzijde, mits gekoeld bewaard (max. 7°C). Na openen beperkt houdbaar. Niet geschikt om thuis in te vriezen.
Allergieën
Vrij van
Amandel,
Cashewnoot,
Eieren,
Gerst,
Glutenbevattende Granen,
Haver,
Hazelnoot,
Khorasantarwe,
Lactose,
Lupine,
Macadamianoot,
Melk,
Mosterd,
Noten,
Paranoot,
Pecannoot,
Pinda's,
Pistachenoot,
Rogge,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Soja,
Spelt,
Sulfieten,
Tarwe,
Vis,
Walnoot,
Weekdieren,