Extra informatie
Met de Maggi ovenschotel witlof creme saus zet je gemakkelijk een heerlijke ovenschotel op tafel, boordevol groenten. Doe de verschillende ingredienten in een ovenschaal en zet deze vervolgens in de oven. Naast een witlofschotel met gehakt is deze ovenschotel ook erg geschikt voor het maken van een vegetarische witlof ovenschotel met appel, gorgonzola en walnoten. ?maggi heeft al sinds de oprichting in 1872 door julius Maggi de missie om mensen voedsel met hoge voedingswaarden te bieden met een snelle bereidingstijd. Maggi is van oudsher bekend van het bedenken van innovatieve smaakmakers, waaronder de legendarische Maggi aroma in het iconische Maggi flesje en de bouillonblokjes.? een ovenschotel witlof creme saus is geschikt voor 3 tot 4 personen. ?
Land van oorsprong
Duitsland
Gebruik
Onbekend:
Boodschappenlijst
500 g witlof
1 grote ui
600 g aardappelschijfjes
200 g (mager) gehakt
100 g spekjes
1 ei
150 ml kookroom (light)
650 g groente in totaal
1- Oven voorverwarmen op 200°C, hete lucht op 180°C. Snijd de witlof in ringen en 100 g ui fijn.
2- Bak het gehakt rul, voeg spekjes, witlof en ui toe en bak deze even mee.
3- Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Doe bovenop het. Gehakt met de witlof.
4- Voeg de kruidenmix samen met 150 ml kookroom toe aan 200 ml koud water en roer goed door met een garde. Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door. Schenk 3/4 van de kruidenmix gelijkmatig uit over de venschotel. Wacht 2 min. en verdeel de overige aardappelschijfjes. Schenk tot slot het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel. Laat de schotel ca. 45 min. in de oven gaar/goudbruin worden.
Meer recepten voor deze kruidenmix vind je op maggi.nl
1 portie voor volwassenen, 2/3 voor een kind
Bereiding
Boodschappenlijst
500 g witlof
1 grote ui
600 g aardappelschijfjes
200 g (mager) gehakt
100 g spekjes
1 ei
150 ml kookroom (light)
650 g groente in totaal
1- Oven voorverwarmen op 200°C, hete lucht op 180°C. Snijd de witlof in ringen en 100 g ui fijn.
2- Bak het gehakt rul, voeg spekjes, witlof en ui toe en bak deze even mee.
3- Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Doe bovenop het. Gehakt met de witlof.
4- Voeg de kruidenmix samen met 150 ml kookroom toe aan 200 ml koud water en roer goed door met een garde. Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door. Schenk 3/4 van de kruidenmix gelijkmatig uit over de venschotel. Wacht 2 min. en verdeel de overige aardappelschijfjes. Schenk tot slot het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel. Laat de schotel ca. 45 min. in de oven gaar/goudbruin worden.
Meer recepten voor deze kruidenmix vind je op maggi.nl
1 portie voor volwassenen, 2/3 voor een kind
Bewaaradvies
Ten minste houdbaar tot einde:
Allergieën
Kan bevatten
Eieren,
Glutenbevattende granen,
Melk,
Mosterd,
Selderij,
Soja,