Extra informatie
Met 1 prei, 1 winterpeen, ¼
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
Inhoud pakket:
zakje spliterwten
1 laurierblad
1 prei
1 winterpeen
1/4 knolselderij
1 ui
3 takjes bladselderij
Bereiden:
1. Schenk het water in een soeppan, voeg de spliterwten, varkenskrabbetjes en het laurierblad toe en breng aan de kook.
2. Schep het schuim met een schuimspaan van het water en kook afgedekt in ca. 60 minuten zachtjes gaar.
3. Maak de groente schoon. Snij de prei, winterpeen en knolselderij in stukjes. Pel en snipper de ui en hak de bladselderij fijn.
4. Haal het laurierblad en de varkenskrabbetjes uit de soep, haal het vlees van de botten en snij het vlees in stukjes. De spliterwten zijn na 60 minuten koken gaar, maar soms nog niet helemaal uit elkaar gevallen. Pureer de soep eventueel met een staafmixer.
5. Voeg de groente, bladselderij en het gesneden vlees toe aan de soep en laat de soep afgedekt nog 20 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren.
6. Snij de rookworst in plakjes en voeg toe aan de soep. Proef en breng de soep op smaak met zout en peper.
VEGA(N)TIP: Vervang de varkenskrabbetjes en de rookworst door 3 groentebouillonblokjes en een vegan rookworst.
TIP: Erwtensoep is de dag na het bereiden op zijn lekkerst. Laat de soep afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast. Hierdoor zal de soep opstijven. Serveer de soep klassiek met roggebrood belegd met katenspek.
Bereiding
Inhoud pakket:
zakje spliterwten
1 laurierblad
1 prei
1 winterpeen
1/4 knolselderij
1 ui
3 takjes bladselderij
Bereiden:
1. Schenk het water in een soeppan, voeg de spliterwten, varkenskrabbetjes en het laurierblad toe en breng aan de kook.
2. Schep het schuim met een schuimspaan van het water en kook afgedekt in ca. 60 minuten zachtjes gaar.
3. Maak de groente schoon. Snij de prei, winterpeen en knolselderij in stukjes. Pel en snipper de ui en hak de bladselderij fijn.
4. Haal het laurierblad en de varkenskrabbetjes uit de soep, haal het vlees van de botten en snij het vlees in stukjes. De spliterwten zijn na 60 minuten koken gaar, maar soms nog niet helemaal uit elkaar gevallen. Pureer de soep eventueel met een staafmixer.
5. Voeg de groente, bladselderij en het gesneden vlees toe aan de soep en laat de soep afgedekt nog 20 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren.
6. Snij de rookworst in plakjes en voeg toe aan de soep. Proef en breng de soep op smaak met zout en peper.
VEGA(N)TIP: Vervang de varkenskrabbetjes en de rookworst door 3 groentebouillonblokjes en een vegan rookworst.
TIP: Erwtensoep is de dag na het bereiden op zijn lekkerst. Laat de soep afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast. Hierdoor zal de soep opstijven. Serveer de soep klassiek met roggebrood belegd met katenspek.
Bewaaradvies
Ten minste houdbaar tot en met: zie bovenzijde. Vaak goed na deze datum. Kijk, ruik en proef. Na aankoop bewaren in de koelkast.
Allergieën
Bevat
Selderij,
Vrij van
Amandel,
Cashewnoot,
Eieren,
Gerst,
Glutenbevattende Granen,
Haver,
Hazelnoot,
Khorasantarwe,
Lactose,
Lupine,
Macadamianoot,
Melk,
Mosterd,
Noten,
Paranoot,
Pecannoot,
Pinda's,
Pistachenoot,
Rogge,
Schaaldieren,
Sesamzaad,
Soja,
Spelt,
Sulfieten,
Tarwe,
Vis,
Walnoot,
Weekdieren,