Extra informatie
Arm & Hammer is al sinds jaar en dag het baking soda merk van Amerika.
Land van oorsprong
Verenigde Staten
Gebruik
Bakken:
Koekjesrecept (ca. 50 koekjes): 225 gr bloem, 150 gr roomboter, 125 gr fijne kristalsuiker, 100 gr lichtbruine basterdsuiker, 8 gr vanillesuiker, 1 ei, 1/2 tl baksoda, 1/2 tl zout, 200 gr chocolade. Verwarm je oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de roomboter in stukjes, doe in een mengkom en laat op kamertemperatuur komen. Voeg alle soorten suiker en het zout toe en meng tot een luchtig geheel. Voeg nu het ei toe en meng kort. Doe de bloem en baking soda erbij en kneed alles door elkaar. Hak de chocolade in stukjes en kneed door het deeg. Rol kleine balletjes van het deeg en verdeel met genoeg ruimte ertussen over de bakplaat. Bak de koekjes in 10-12 minuten bruin.
Bereiding
Koekjesrecept (ca. 50 koekjes): 225 gr bloem, 150 gr roomboter, 125 gr fijne kristalsuiker, 100 gr lichtbruine basterdsuiker, 8 gr vanillesuiker, 1 ei, 1/2 tl baksoda, 1/2 tl zout, 200 gr chocolade. Verwarm je oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de roomboter in stukjes, doe in een mengkom en laat op kamertemperatuur komen. Voeg alle soorten suiker en het zout toe en meng tot een luchtig geheel. Voeg nu het ei toe en meng kort. Doe de bloem en baking soda erbij en kneed alles door elkaar. Hak de chocolade in stukjes en kneed door het deeg. Rol kleine balletjes van het deeg en verdeel met genoeg ruimte ertussen over de bakplaat. Bak de koekjes in 10-12 minuten bruin.
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren.