Extra informatie
Tikka verwijst naar de gemarineerde kleine stukjes vlees, vis of groenten die in een traditionele Tandoor oven worden bereid. Masala is een mix van uien en tomaten, klaargemaakt met specerijen.
Recept voor kip tikka masala - 4 personen: Bak een ui in wat olie. Voeg van elk 1 theelepel fijn gesneden gember en knoflook, de pot kruidenpasta en 50 ml water toe. Laat koken tot het water is verdampt. Voeg 500 g gesneden kipfilet toe en bak deze even aan. Voeg 200 g tomatenblokjes en 150 ml water toe. Zachtjes koken tot de kip gaar is (ca. 15 min). Voeg 150 ml room en 1 theelepel suiker toe en laat nog 4 minuten koken. Naar wens kruiden toevoegen.
Land van oorsprong
Verenigd Koninkrijk
Gebruik
Onbekend:
4 porties 1. BAK in 5min. 1 gesnipperde ui, 450g kip/vis en groenten, met 165g Patak’s curry paste. 2. VOEG voor 15min. 150ml water, 200g tomatenblokjes, 1tl suiker en 150ml slagroom toe en LAAT zachtjes koken.
Bereiding
4 porties 1. BAK in 5min. 1 gesnipperde ui, 450g kip/vis en groenten, met 165g Patak’s curry paste. 2. VOEG voor 15min. 150ml water, 200g tomatenblokjes, 1tl suiker en 150ml slagroom toe en LAAT zachtjes koken.
Bewaaradvies
Bewaar op een koele, droge plaats. Binnen 6 weken na opening en voor het einde
van de houdbaarheidsdatum te gebruiken.
Allergieën
Bevat
Mosterd,
Kan bevatten
Pinda's,
Mosterd,
Noten,
Pinda's (aardnoten),