Gebruik
Bereid:
Recept met lek ker veel groente
Boodschappenlijstje
- 375 g kipfilet(blokjes)
- 400 g oosterse roerbakgroente
- 3 bosuien
- 2 komkommers
- Olie
Zo maak je‘ t
1. Meng de specerijenmix met 2 el olie en marineer hierin de kipfiletblokjes ca. 10 min. Snij de bosuien in smalle ringen en schaaf de komkommers in plakjes.
2. Kook ondertussen de mie in ruim kokend water in ca. 10 min. gaar. Giet de mie af, spoel met koud water af en laat uitlekken.
3. Verwarm 3 el olie in een grote wok en bak de roerbakgroente ca. 2 min. Voeg vervolgens de sausmix en 100 ml water toe. Voeg de mie toe en roerbak nog ca. 1 min.
4. Verhit ondertussen een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de bosui toe en verwarm ca. 1 min. mee.
5. Meng de dressingmix met 3 el olie en 3 el water. Meng de komkommerplakjes met de dressing.
6. Serveer de Kantonese kip op de mie en de komkommersalade apart.
Lekk er variëren
Tip van De Vegetarische Slager:
Vervang kipfilet door 2 bakjes Kipstuckjes. In stap 4, bak de Kipstuckjes kort goudbruin, deze zijn al gaar.
Tip van de groenteboer:
Vervang de roerbakgroente door 250 g kastanjechampignons in plakken en 125 g taugé.
Variatietip:
Bak een handje (ongezouten) cashewnoten met de bosui mee.
Bereiding
Recept met lek ker veel groente
Boodschappenlijstje
- 375 g kipfilet(blokjes)
- 400 g oosterse roerbakgroente
- 3 bosuien
- 2 komkommers
- Olie
Zo maak je‘ t
1. Meng de specerijenmix met 2 el olie en marineer hierin de kipfiletblokjes ca. 10 min. Snij de bosuien in smalle ringen en schaaf de komkommers in plakjes.
2. Kook ondertussen de mie in ruim kokend water in ca. 10 min. gaar. Giet de mie af, spoel met koud water af en laat uitlekken.
3. Verwarm 3 el olie in een grote wok en bak de roerbakgroente ca. 2 min. Voeg vervolgens de sausmix en 100 ml water toe. Voeg de mie toe en roerbak nog ca. 1 min.
4. Verhit ondertussen een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de bosui toe en verwarm ca. 1 min. mee.
5. Meng de dressingmix met 3 el olie en 3 el water. Meng de komkommerplakjes met de dressing.
6. Serveer de Kantonese kip op de mie en de komkommersalade apart.
Lekk er variëren
Tip van De Vegetarische Slager:
Vervang kipfilet door 2 bakjes Kipstuckjes. In stap 4, bak de Kipstuckjes kort goudbruin, deze zijn al gaar.
Tip van de groenteboer:
Vervang de roerbakgroente door 250 g kastanjechampignons in plakken en 125 g taugé.
Variatietip:
Bak een handje (ongezouten) cashewnoten met de bosui mee.
Allergieën
Bevat
Forel,
Salicylaat,
Glutenbevattende granen,
Lactose,
Melk,
Mosterd,
Schaaldieren,
Selderij,
Sesamzaad,
Soja,
Tarwe,
Vis,
Zeegarnaal,
Kan bevatten
Pijnboompitten,
Zalm,
Eieren,
Glutenbevattende granen,
Melk,
Vis,
Weekdieren,