AH Risotto kastanjechampignons verspakket
5.49

AH Risotto kastanjechampignons verspakket

4 pers | 55 min

Andere kochten ook

AH Gesneden verspakket pompoen risotto € 6,49 2-3 pers|30 min
AH Ovenschotel prei-kerrie verspakket € 5,19 4 pers | 40 min
AH Gesneden verspakket mac'n cheese pompoen € 6,49 2-3 pers|20 min
AH Gesneden verspakket bloemkoolschotel € 6,49 2-3 pers|15 min

Inhoud en Gewicht

  • 4 pers | 55 min

Kenmerken

Glutenvrij Lactosevrij Vegetarisch

Contactgegevens

Albert Heijn B.V.
Provincialeweg 11, 1506 MA ZAANDAM, Nederland

Verpakt voor: Albert Heijn B.V.
Provincialeweg 11, 1506 MA ZAANDAM, Nederland

Website
ah.nl/ah.be

Website
ah.nl

Website
ah.be

Merk

AH

Land van oorsprong

Nederland

Gebruik

Bereidingswijze:
Inhoud pakket: 1 pastinaak ¼ knolselderij 2 stengels bleekselderij 2 uien 2 knoflooktenen zakje kruidenmix 1 limoen 1 groentebouillonblokje 300 g risottorijst Zelf toevoegen: 400 g kastanjechampignons 40 g Parmezaanse geraspte kaas 30 g boter 3 el (olijf)olie​​ 1 l water Bereiden: 1. Maak de groente en het fruit schoon. Schil de pastinaak en knolselderij dun en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in plakjes. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Schep 2 theelepels van de kruidenmix uit het zakje en bewaar dit voor de champignons. Pers de limoen uit. 2. Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water. 3. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij, pastinaak en knolselderij 8 minuten op hoge temperatuur. 4. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut op middelhoge temperatuur. 5. Voeg de overgebleven kruidenmix uit het zakje en 500 ml bouillon toe, roer goed door en laat 5 minuten zachtjes koken op lage temperatuur. Voeg daarna beetje bij beetje nog 500 ml bouillon toe en laat onder af en toe roeren 30-35 minuten zachtjes koken. 6. Wanneer de rijst tussentijds te droog wordt, voeg dan wat extra kokend water toe. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige beet heeft. 7. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de champignons in 10 minuten gaar op hoge temperatuur. Bestrooi met de 2 theelepels van de kruidenmix en voeg de helft van het limoensap toe. 8. Meng de Parmezaanse kaas, de boter en het overige limoensap door de risotto. 9. Serveer de risotto met de gebakken champignons. TIP: Serveer met een frisse (venkel)salade. Bestrooi voor serveren met platte peterselie naar smaak.

Bereiding

Inhoud pakket:
1 pastinaak
¼ knolselderij
2 stengels bleekselderij
2 uien
2 knoflooktenen
zakje kruidenmix
1 limoen
1 groentebouillonblokje
300 g risottorijst

Zelf toevoegen:
400 g kastanjechampignons
40 g Parmezaanse geraspte kaas
30 g boter
3 el (olijf)olie​​
1 l water

Bereiden:
1. Maak de groente en het fruit schoon. Schil de pastinaak en knolselderij dun en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in plakjes. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Schep 2 theelepels van de kruidenmix uit het zakje en bewaar dit voor de champignons. Pers de limoen uit.
2. Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water.
3. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij, pastinaak en knolselderij 8 minuten op hoge temperatuur.
4. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut op middelhoge temperatuur.
5. Voeg de overgebleven kruidenmix uit het zakje en 500 ml bouillon toe, roer goed door en laat 5 minuten zachtjes koken op lage temperatuur. Voeg daarna beetje bij beetje nog 500 ml bouillon toe en laat onder af en toe roeren 30-35 minuten zachtjes koken.
6. Wanneer de rijst tussentijds te droog wordt, voeg dan wat extra kokend water toe. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige beet heeft.
7. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de champignons in 10 minuten gaar op hoge temperatuur. Bestrooi met de 2 theelepels van de kruidenmix en voeg de helft van het limoensap toe.
8. Meng de Parmezaanse kaas, de boter en het overige limoensap door de risotto.
9. Serveer de risotto met de gebakken champignons.

TIP: Serveer met een frisse (venkel)salade. Bestrooi voor serveren met platte peterselie naar smaak.

Bewaaradvies

Ten minste houdbaar tot en met: zie bovenzijde. Vaak goed na deze datum. Kijk, ruik en proef. Na aankoop bewaren in de koelkast.

Voedingswaarden

Soortper 100 Gram
Energie887 kJ (211 kcal)
Vet5.1 Gram
waarvan verzadigd1.9 Gram
waarvan onverzadigd2.9 Gram
Koolhydraten35 Gram
waarvan suikers1.3 Gram
Voedingsvezel2.1 Gram
Eiwitten5.1 Gram
Zout0.5 Gram
Winkelmandje 0 Totaal € 0,00
Product Aantal Prijs Subtotaal
Subtotaal € 0,00
Bonuskorting
Bonuskorting € 0,00
Overige
Totaal door u te betalen € 0,00
Product Prijs
Bonuskorting
Overige
Subtotaal € 0,00
Bonuskorting € 0,00
Totaal door u te betalen € 0,00

Winkelmandje


Je winkelmandje is nog leeg

Start met bestellen
Venster sluiten