Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Bereidingswijze:
Inhoud pakket:
100 g cherrytomaten
150 g volkoren penne
knoflookteen
350 g groentemix
zakje kruidenmix
50 g spinazie
zakje gerookte amandelen
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de cherrytomaten over een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Pof de tomaatjes circa 10 minuten in het midden van de oven.
2. Breng ondertussen een flinke laag water aan de kook. Voeg de penne toe en breng opnieuw aan de kook. Voor een stevigere pasta (al dente), laat 8 minuten zachtjes koken met de deksel erop. Voor een zachtere pasta, laat de penne ca. 2 minuten langer koken. Giet de pasta af en vang 150 ml van het kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan.
3. Snij ondertussen de knoflook fijn en pluk de blaadjes van de basilicum, hou eventueel wat van de basilicum apart om mee te garneren.
4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok op hapjespan en bak de groentemix en de knoflook 3-5 minuten op hoge temperatuur. Voeg in de laatste minuut de helft van de kruidenmix toe en bak mee.
5. Doe in een hoge kom de spinazie, basilicum, gerookte amandelen, helft van de kruidenmix, 1 eetlepel olijfolie, kookvocht van de pasta en pureer met een staafmixer tot een saus.
6. Meng de saus door de pasta en verwarm het geheel nog 2 minuten.
7. Serveer de pasta met saus met de geroerbakte groente en garneer met de gepofte tomaatjes en basilicum.
TIP: Lekker met gebakken paddenstoelen.
Bereiding
Inhoud pakket:
100 g cherrytomaten
150 g volkoren penne
knoflookteen
350 g groentemix
zakje kruidenmix
50 g spinazie
zakje gerookte amandelen
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de cherrytomaten over een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Pof de tomaatjes circa 10 minuten in het midden van de oven.
2. Breng ondertussen een flinke laag water aan de kook. Voeg de penne toe en breng opnieuw aan de kook. Voor een stevigere pasta (al dente), laat 8 minuten zachtjes koken met de deksel erop. Voor een zachtere pasta, laat de penne ca. 2 minuten langer koken. Giet de pasta af en vang 150 ml van het kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan.
3. Snij ondertussen de knoflook fijn en pluk de blaadjes van de basilicum, hou eventueel wat van de basilicum apart om mee te garneren.
4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok op hapjespan en bak de groentemix en de knoflook 3-5 minuten op hoge temperatuur. Voeg in de laatste minuut de helft van de kruidenmix toe en bak mee.
5. Doe in een hoge kom de spinazie, basilicum, gerookte amandelen, helft van de kruidenmix, 1 eetlepel olijfolie, kookvocht van de pasta en pureer met een staafmixer tot een saus.
6. Meng de saus door de pasta en verwarm het geheel nog 2 minuten.
7. Serveer de pasta met saus met de geroerbakte groente en garneer met de gepofte tomaatjes en basilicum.
TIP: Lekker met gebakken paddenstoelen.
Bewaaradvies
Niet geschikt om thuis in te vriezen.
Te gebruiken tot en met: zie bovenzijde, mits gekoeld bewaard (max. 7°C).