Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Meerdere bereidingsinstructies, zie etiket:
Benodigdheden (voor 4 personen): 500 g gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook,
70 g tomatenpuree, 500 g tomatenblokjes, 2 aubergines, 350 g aardappelschijfjes,
200 g geraspte kaas.
Bereidingswijze: verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui, pers het teentje
knoflook en fruit ze aan in een pan met wat olie. Voeg wanneer ze zijn aangefruit
het gehakt toe, bak dit en voeg op het laatst de tomatenpuree, kruidenmix en
tomatenblokjes toe. Laat 10 min. pruttelen. Snij de aubergines in lange dunne
plakken en grill of bak ze in een verhitte grill- of koekenpan en laat ze afkoelen.
Bouw nu de moussaka op in lagen in een ovenschaal, te beginnen met een
laagje gehaktmengsel en aansluitend plakken aubergine totdat beide op zijn.
Plaats vervolgens de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de moussaka en
bestrooi met geraspte kaas. Bak de moussaka ca. 40 min. in de oven.
Bereiding
Benodigdheden (voor 4 personen): 500 g gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook,
70 g tomatenpuree, 500 g tomatenblokjes, 2 aubergines, 350 g aardappelschijfjes,
200 g geraspte kaas.
Bereidingswijze: verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui, pers het teentje
knoflook en fruit ze aan in een pan met wat olie. Voeg wanneer ze zijn aangefruit
het gehakt toe, bak dit en voeg op het laatst de tomatenpuree, kruidenmix en
tomatenblokjes toe. Laat 10 min. pruttelen. Snij de aubergines in lange dunne
plakken en grill of bak ze in een verhitte grill- of koekenpan en laat ze afkoelen.
Bouw nu de moussaka op in lagen in een ovenschaal, te beginnen met een
laagje gehaktmengsel en aansluitend plakken aubergine totdat beide op zijn.
Plaats vervolgens de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de moussaka en
bestrooi met geraspte kaas. Bak de moussaka ca. 40 min. in de oven.
Bewaaradvies
Koel, donker en droog bewaren.