Extra informatie
Al meer dan 100 jaar is Dr. Oetker bekend in jouw keuken. Vanaf de basis bakken met bakingredienten tot handige bakmixen en heerlijke toetjes. Dr. Oetker biedt plezier voor iedereen!
Land van oorsprong
Nederland
Gebruik
Meerdere bereidingsinstructies, zie etiket:
Benodigdheden: - 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Mangosmaak - 500 g magere kwark - 250 ml slagroom - 60 g boter/margarine - 300 ml water Keukengerei - Springvorm Ø 24 cm - Mixer met gardes - Beslagkom - Steelpannetje Bereidingstijd - Bereiding: +/- 15 minuten - Opstijftijd: ten minste 2,5 uur VOORBEREIDEN (5 MINUTEN): - Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. - Smelt 60 gram boter in een pannetje. - Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. - Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. TAART BEREIDEN (5 MINUTEN): - Doe 300 ml water (handwarm, +/- 30°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast. - Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa. - Schenk het taartmengsel over de bodem. - Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast. VERSIEREN (5 MINUTEN): - Versier eventueel met verse stukjes mango.
Bereiding
Benodigdheden: - 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Mangosmaak - 500 g magere kwark - 250 ml slagroom - 60 g boter/margarine - 300 ml water Keukengerei - Springvorm Ø 24 cm - Mixer met gardes - Beslagkom - Steelpannetje Bereidingstijd - Bereiding: +/- 15 minuten - Opstijftijd: ten minste 2,5 uur VOORBEREIDEN (5 MINUTEN): - Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. - Smelt 60 gram boter in een pannetje. - Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. - Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. TAART BEREIDEN (5 MINUTEN): - Doe 300 ml water (handwarm, +/- 30°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast. - Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa. - Schenk het taartmengsel over de bodem. - Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast. VERSIEREN (5 MINUTEN): - Versier eventueel met verse stukjes mango.
Serveer suggestie
VERSIEREN (5 minuten) Versier eventueel met verse stukjes mango. TIP: Snijd na het opstijven van de taart met behulp van een mes de taart los van de rand. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren.
Allergieën
Bevat
Glutenbevattende granen,
Lactose,
Melk,
Tarwe,
Kan bevatten
Eieren,